ŠTO ĆE REĆI MAMIĆ?

Pobuna roditelja u Maksimiru: 'Nećemo djecu slati u Lokomotivu, želimo da igraju u Interu'

U neformalnim razgovorima s roditeljima Dinamovih talenata nazrijeli smo obrise svojevrsnog skandala. Naime, mladi igrači Dinama karijeru žele nastaviti u Interu!

Roditelji žele najbolje svojoj djeci, tu nema nikakve dvojbe. I ne samo kad je u pitanju nogomet. Ali ovo je roditeljska priča koja se tiče isključivo nogometa.

U neformalnim razgovorima s nekim roditeljima Dinamovih talenata, a priču su nam potvrdili i zaprešićki izvori, nazrijeli smo obrise svojevrsnog skandala. Naime, ponajbolji mladi igrači Dinama, koji izlaze iz juniorskog staža, te oni koji su već u Lokomotivi ili Radniku, karijeru žele nastaviti u Interu ! Žele se usavršavati i stjecati znanja u zaprešićkom klubu, u predgrađu metropole žele napraviti katapult za dolazak u seniorsku momčad Modrih. Pitat ćete se sigurno: 'Pa što je tu čudno’?

Sasvim logično pitanje, u Interu su zamah karijeri dali Eduardo, Modrić, Ćorluka, Čale... Inter je bio poligon u kojem su se stvarali igrači koji su kasnije obilježili ne samo Dinamo, nego i europske velikane poput Arsenala ili Tottenhama. Konačno, u Interu je trener Ilija Lončarević, bez ikakve sumnje, najveći stručnjak za etabliranje mladih nogometaša. Lončarević i njegov klub najveće su moguće ugodno iznenađenje jesenske polusezone. Lončarević i od prosječnih nogmetaša zna napraviti dobre 'španere’, a kako neće onda od najvećih Dinamovih talenata?

Sve bi to bilo normalno i logično da ne postoji - Lokomotiva! 'Projekt Lokomotiva’ bio je vrlo jasno zamišljen, po njemu bi najveći Dinamovi talenti nakon juniorskog staža trebali prijeći u redove Lokosa i tamo tražiti svoj put prema Dinamovoj momčadi. Želja roditelja i nekih Dinamovih igrača za odlaskom u Inter je zapravo težak poraz tog projekta!

Istina jest da se ovoga trenutka u Lokomotivi ne naziru igrači koji bi imali kvalitetu koja bi zadovoljavala Dinamove apetite. Prošla su vremena kad su iz Lokosa izašli Šime Vrsaljko i Milan Badelj, odnosno Ivan Kelava. Nešto je zapelo, produkcija je zastala i mladi dečki se sasvim logično plaše za nastavak svoje karijere. Uostalom, evo vam primjera Ivana Hercega, koji je iz Dinama otišao u Inter i od zapostavljenog i prekriženog nogometaša postao jedna od glavnih karika zaprešićkog uspjeha.

Iz Zaprešića saznajemo da se tu radi o Frani Mlinaru, sjajnom veznjaku koji trenutačno igra u Lokomotivi, te Denisu Cerovcu, stoperu koji igra u Radniku. Oni bi vrlo rado svoje dresove zamijenili Interovim. Također saznajemo da se i Vedran Jurjević, trenutačni kapetan Dinamovih juniora koji je potpisao profesionalni ugovor s Dinamom, plaši stagnacije u Lokosima, te bi mu bilo draže otići na posudbu u Zaprešić.

U Maksimiru pod hitno moraju riješiti problem. Za nogometnu školu se zna kako radi odlično, priznata je ne samo u Hrvatskoj, nego i u Europi. Promišljajući logično, tu ne bi trebalo biti problema. Gdje onda nastaju? Nama se čini, onako izvana, da postoji nekakvo bezrazložno suparništvo na razini nogometna škola - Lokomotiva. To je loše za Dinamo, te gazda Zdravko Mamić tu mora povući vrlo pametne, ali brze poteze. Animoziteti ne vode nikuda, osim možda u - Zaprešić!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:02