PRVA MODRA PRINOVA

POČELI PREGOVORI 'Zdravko Mamić izrazio je želju da upozna Tomasova'

Vijest da se veznjak ukazao u Maksimiru prilično je iznenadila budući da je jučer još uvijek formalno Tomasov bio igrač Hajduka
 Drago Sopta/CROPIX

Čini se da je transfer Marina Tomasova u Dinamo, o čemu je Jutarnji list izvijestio još prije mjesec dana, gotova stvar! Naime, Hajdukova nogometaša samo milimetri dijele od prelaska u Dinamo, a posljednje detalje pregovora Tomasov je jučer poslijepodne osobno “peglao” u uredu Zdravka Mamića.

Dijete na pregledu

Vijest da se veznjak ukazao u Maksimiru prilično je iznenadila budući da je jučer još uvijek formalno Tomasov bio igrač Hajduka. Kako bilo, nogometaš je oko 15 sati zakoračio u prostorije Dinama i u društvu još jedne osobe zaputio se prema uredu Zdravka Mamića.

- Tomasov je u ponedjeljak otišao s djetetom na pregled k otorinolaringologu u Zagreb. To znam jer sam mu posudio automobil - rekao nam je Reno Sinovčić.

Vanjski suradnik Zadra i osoba koja se skrbi za karijeru Marina Tomasova znao je da će nakon pregleda kod liječnika Tomasov skočiti nakratko do Maksimirske 128.

- Zdravko Mamić izrazio je želju da ga upozna pa je Marin, eto, svratio malo u Maksimir - potvrdio je Sinovčić.

Lepeza mogućnosti

Sadržaj polusatnog “upoznavanja” u predsoblju “modrog salona” nismo uspjeli doznati, ali zaista je pomalo čudno što nogometaš Hajduka dolazi u Maksimir. Ipak, i taj sitni feler trebala bi ispraviti Arbitražna komisija HNS-a na svom zasjedanju u utorak.

- Siguran sam da će dobiti raskid ugovora na štetu Hajduka. Naime, prema članku 19. Statuta HNS-a, svaki igrač ima pravo na raskid ako ne dobije plaću tri mjeseca. Tomasov je nije dobio i ako je zakon isti za sve, on je od utorka slobodan igrač - tumači Reno Sinovčić.

Takav status daje Tomasovu cijelu lepezu mogućnosti. No, odluka da će nastavak karijere uslijediti u Dinamu ionako je već donesena u trokutu Tomasov-Mamić-Sinovčić.

- On će nakon raskida s Hajdukom pristupiti Zadru, a na ljeto su sve opcije otvorene - rekao je Sinovčić te nas ponavljanjem krenuo uvjeravati. Nije uspio. Čačić je dobio prvu prinovu u svlačionici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:18