TRANSFER NA OTOK

POČELO CJENKANJE Dinamo od Arsenala traži 10 milijuna eura za Brozovića

Menadžer Arsenala Arsene Wenger morati pojačati ponudu želi li vidjeti Hrvata na Emiratesu

Nakon što se početkom tjedna u utrku uključio Everton, engleski mediji u petak su se raspisali o obnovljenom interesu Arsenala za Marcela Brozovića.

“Topnici” navodno u prvom pokušaju nisu impresionirali Dinamo, zbog čega su odlučili podebljati ponudu. Spekulira se da bi otkupnina od deset milijuna eura predstavljala dovoljan razlog Maksimiru da podigne rampu 22-godišnjem reprezentativcu.

Kvalitetni veznjak

Brozović je na radaru bogatih klubova zasvijetlio nakon dviju listopadskih predstava za nacionalnu momčad protiv Bugarske i Azerbajdžana, a generalnu provjeru prošao je mjesec dana poslije na San Siru protiv “azzurra”. Tada je započela tiha licitacija u kojoj je engleskim klubovima društvo jedno vrijeme radio Milan, ali čini se nije mogao pratiti tempo.

Arsenal, inače, ovih dana urgentno treba kvalitetnog veznjaka nakon što su iz stroja izletjeli praktično svi ozbiljniji igrači sredine terena (Özil, Wilshere, Arteta, Ramsey). Za nedjeljno gostovanje na Anfieldu menadžer Wenger prisiljen je krpati momčad Coquelinom, nogometašem na posudbi u Charltonu, što u prijevodu znači da bismo Brozovića na premierligaškim travnjacima mogli gledati već na startu 2015. godine. S obzirom da je jednako deficitaran stoperima, gdje eksperimentira s bekovima (Monreal, Debuchy), We-nger bi početkom siječnja trebao dovesti Celticova nizozemskog stopera Virgila van Dijka. Transfermarkt igrača procjenjuje na 4,5 milijuna eura, ali teško da će biti tako jeftin.

Impresionirani Diego

Tamo neće biti Andreja Kramarića, koji je odbio 10 milijuna eura tešku ponudu Leicester Cityja.

Španjolski su mediji u petak riječkog topnika selili prema Vicente Calderonu, navodno je napadač impresionirao Diega Simeonea i on sada razmišlja o tandemu hrvatskih reprezentativaca u vrhu napada. S Kantride, pak, stižu informacije da je Kramarić blizu dogovora s Rijekom da u HNL-u ostane do ljetnog prijelaznog roka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 03:24