DRUGO PRETKOLO EL

POGLEDAJTE MUKU BIJELIH Hajduk u zadnjim minutama spasio obraz, a možda i europsku sezonu!

U prvom susretu drugog pretkola Europske lige nogometaši Hajduka su u Kopru poraženi od istoimenog slovenskog prvoligaša sa 2:3.
 Duje Klarić/cropix

KOPER - HAJDUK 3:2 (3:1)

Koper – Stadion Bonifika. Gledatelja 3.200. Sudac Bartosz Frankowski (Poljska) 7. Strijelci: Halilović u 8. i Rahmanović u 17. i 40. minuti za Koper, a Milović u 29. i Nižić u 91. minuti za Hajduk.

KOPER: Simčić (6) – Šme (6), Halilović (7), Hadžić (6) – Palčić (6),Krivičić (6), Guberac (6), Črnigoj (7), Rahmanović (7) (od 60. Pučko) – Galešić (6) – Ivančić (6,5) (od 71. Štromajer -).

HAJDUK: Kalinić (5,5) – Tudor (5), Milović (5), Nižić (6), Pejić (5) – Jefferson (5) – Roguljić (5)(od 70. Maloku 6), Balić (5) (od 46. Kiš 5), Caktaš (6), Vlašić (5,5) – Maglica (5) (od 74. Radčenko -).

Hajduk je poražen u Kopru, Bijeli su izgubili s 2:3, što im daje velike nade da će u uzvratu možda proći dalje. No, bez obzira na – ajmo kazati – solidan rezultat, dojam iz prve utakmice nije ohrabrujući. Hajduk je, usprkos idealnom terenu i prijateljskom ambijentu, obzirom na gromko bodrenje navijača Bijelih, ipak igrao slabije od očekivanja. Splitska obrana je bila šuplja, stoperi naivni, bekovi nesigurni, toliko hvaljeni Jefferson slab, a u napadu čista nemoć. Ipak ta dva gola, čiji su autori stoperi Milović i Nižić, otvaraju vrata trećem pretkolu.

Ajme kako je loše počelo za Hajduka! Manje-više što je najprije Anton Maglica propustio pravu priliku (5.), poslije kornera slabo je šutirao, ali onda je Koper baš poslije dva udarca iz kuta zabio dva gola. Najprije je stoper Denis Halilović (8.) utrčao ispred Milovića i glavom zakucao loptu u mrežu za 1:0, onda je na isti način, s druge strane, Amar Rahmanović (17.), također glavom skrenuo u mrežu Hajduka za 2:0.

Još su Bijeli znali koliko su domaći opasni iz prekida, baš su upozoravani na način izvođenja kornera i to na prvu stativu. Ali i Hajduk je dao gol poslije izvedbe kornera od Roguljića, Goran Milović (29.) vrlo lijepo je lijevom nogom, pored Ivančića, zabio za 2:1.

Ali da slovenska momčad nije ovisna isključivo od prekida pokazali su pri kraju prvog dijela kad su izveli protunapad kao iz priručnika, brzo su prošarali kroz obranu Hajduka, matnu priliku režirali su Rahmanović i Černigoj, ovaj je namjestio kao na tanjuru za Rahmanovića (40.), a njemu nije bilo teško gurnuti loptu u mrežu za 3:1.

U nastavku je trener Damir Burić pojačao napad, Tomislav Kiš se našao uz Maglicu, Hajduk je zaigrao u rasporedu 4-4-2. Ta promjena nije donijela neki boljitak, igrači Hajduka su previše pimplali, njihovi napadi su bili spori, tako nisu mogli prići vratima Simčića.

Uglavnom, igra splitske momčadi bila je suviše razvučena, s previše pasivnih dodavanja. Ali ipak baš u završnici Hajduk je došao do snošljivog poraza. Domaćini su se postavili u pravi 'catenaccio', uspjeli su umrtviti igru, ali nisu mogli spriječiti gol za 2:3.

Strijelac je bio Zoran Nižić (91), on je poslije kornera zatresao mrežu. Tako Koper dolazi na revanš u Poljud s minimalnim kapitalom.

KRAJ UTAKMICE, HAJDUK JE IZBORIO DOBAR REZULTAT NAKON PRIKAZANOG U KOPRU

90' - GOOOL! Hajduk je zabio, Nižić je glavom smanjio na 3:2.

85' - Maloku je sada dobro pucao glavom nakon ubačaja Pejića, ali ponovno je na mjestu vratar Kopra

80' - sjajan udarac Mije Caktaša iz slobodnog udarca s dvadesetak metara. Vratar domaćih izvukao je loptu ispod prečke i odbio u korner

74' - treća izmjena Hajduka, ušao je Radchenko, izašao Maglica

73' - Pejić je snažno opalio s više od 25 metara, ali lopta je išla ravno u vratara Kopra, Simčića.

70' - nova izmjena u Hajduku. Ulazi Maloku umjesto Roguljića.

64' - Hajduk i dalje napada, Koper se sjajno brani i opasno prijeti iz kontranapada i prekida

53' - Hajduk je stisnuo domaćina u trideset metara, ali zasad nema konkretnih prilika

50' - ponovno dobra prilika za Koper nakon kornera. Ivančić je ovoga puta najviše skočio i pucao glavom, ali lopta je otišla pored stative.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME Zamjena kod Hajduka, trener Burić uveo je Kiša umjesto Balića

45' - KRAJ PRVOG POLUVREMENA (Koper vodi 3:1)

43' - dobro je pucao Nikola Vlašić, ali sjajno je obranio domaći vratar

40' - GOL! Koper je poveo 3:1! Ponovno je zabio Rahmanović nakon sjajne malonogometne akcije

38' - velika prilika za Koper, Nižić je u zadnji čas izbio loptu ispred Palčića koji je ostao na desetak metara od gola i spasio Hajduk

35' - Hajduk je sada preuzeo inicijativu i napada u serijama, ide se po izjednačenje.

29' - GOOOOL! Hajduk je smanjio na 2:1. Kapetan Milović je zabio nakon ubačaja iz kuta s lijeve strane. Sva tri gola pala su nakon kornera, a Milović je, za razliku od Slovenaca, zabio nogom iz sredine kaznenog prostora

27' - Roguljić je dobio žuti karton

25' - zasad je na strani Hajduka najbolja Torcida. Oko 500-injak navijača ne prestaje navijati, ali igrači kao da se još nisu razbudili

17' - GOL! KOPER VODI 2:0! Hajduk je u 15 minuta primio dva identična gola. Ovoga je puta ubačaj iz kornera bio s desne strane, a na prvoj stativi je najviši bio Rahmanović koji je glavom pogodio bliži kut.

14' - Hajduk ne uspijeva preuzeti kontrolu igre, domaćini su i dalje opasniji. Torcida skandira: 'Hoćemo pobjedu!'

7' - GOL! Koper vodi 1:0! Halilović je doveo Slovence u vodstvo nakon kornera s lijeve strane. Kapetan Milović je loše zatvorio prvu stativu, a Halilović je uletio i glavom savladao Kalinića.

3' - nakon početnog ispitivanja, Hajduk je stvorio prvu opasnu akciju, Maglica je pucao s desetak metara nakon ubačaja iz kornera, lopta je pogodila u ruku domaćeg igrača, ali sudac se nije oglasio.

0' - utakmica je počela, na tribinama ima oko 2300 gledatelja, od toga oko 400 navijača Hajduka koji još uvijek pristižu

18.30' - objavljeni su sastavi. Po najavama, u momčadi Hajduka nema nove zvijezde Francka Ohandze koji se ozlijedio uoči utakmice, a Maglica je sam uz vrhiu naoada

Sat vremena pije početka utakmice između Kopra i Hajduka stigla je top-secret vijest iz Splita.

Kapetan Hajduka Goran Milović bi mogao u PAOK, i to po želji Igora Tudora koj je u svom novom klubu u potrazi za stoperom, nakon što je Mario Maloča otišao u Poljsku. O tome će se nešto više znati nakon utakmice u Kopru, odšteta bi u slučaju odlaska Milovića bila oko 200.000 eura, javlja Slobodna Dalmacija.

Rezultati prvih susreta drugog pretkola Europske lige:

RIJEKA (HRV) - Aberdeen (Ško) 0-3

LOKOMOTIVA (HRV) - PAOK Solun (Grč) 2-1

Koper (Slo) - HAJDUK (HRV) 3-2

Šahter Soligorsk (Blr) - Wolfsberger (Aut) 0-1

Dacia (Mol) - Žilina (Slk) 1-2

Randers (Dan) - Elfsborg (Šve) 0-0

Skonto (Lat) - Debrecen (Mađ) 2-2

Jelgava (Lat) - Rabotnički Skoplje (Mak) 1-0

Kairat Almati (Kaz) - Alaškert (Arm) 3-0

Beroe Stara Zagora (Bug) - Brondby (Dan) 0-1

AIK Stockholm (Šve) - Širak Gjumri (Arm) 2-0

Apollon Limassol (Cip) - Trakai (Lit) 4-0

Hapoel Beer Sheva (Izr) - Thun (Švi) 1-1

Černo More (Bug) - Dinamo Minsk (Blr) 1-1

Mlada Boleslav (Češ - Stromsgodset (Nor) 1-2

Charleroi (Bel) - Beitar Jeruzalem (Izr) 5-1

Kukesi (Alb) - Mladost (CG) 0-1

FC Kopenhagen (Dan) - Newtown (Wal) 2-0

Vaduz (Lih) - Kalju Nomme (Est) 3-1

Trabzonspor (Tur) - Differdange (Luk) 1-0

Spartak Trnava (Slk) - Linfield (SIrs) 2-1

Slovan Bratislava (Slk) - UCD (Irs) 1-0

Ferencvaros (Mađ) - Željeznicar (BiH) 0-1

Slask (Polj) - IFK Gotheborg (Šve) 0-0

Vojvodina (Srb) - Spartaks Jurmala (Lat) 3-0

Čukarički (Srb) - Qabala (Aze) 1-0

Jagiellonia (Polj) - Omonia Nicosia (Cip) 0-0

West Ham (Eng) - Birkirkara (Malta) 1-0

Inverness CT (Ško) - Astra (Rum) 0-1

Legia Varšava (Polj) - Botosani (Rum) 1-0

Shamrock Rovers (Irs) - Odd Grenland (Nor) 0-2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:48