HLADNI RAT U MOSKVI

Pokušala Biliću diktirati sastav: Predsjednica Lokomotiva nakon utakmice ušla u svlačionicu i izvrijeđala igrače!

Idilično ozračje u moskovskom Lokomotivu po dolasku Slavena Bilića i hrvatskog stručnog stožera kratko je trajalo. Svlačionica je brzo prestala biti “štićeni prostor”. Predsjednica Lokomotiva Olga Smorodskaja postala je nervozna i sve češće se pokušava umiješati u posao prvog trenera i njegovih suradnika.

Prvi veći njezin ispad dogodio se nakon domaćeg remija Lokomotiva s Alanijom u 4. kolu Premjerlige kada je upala u svlačionicu i izvrijeđala igrače. To je potvrdio i bivši izbornik hrvatske reprezentacije:

- Da, Olga je poslije utakmice ušla u svlačionicu i obratila se igračima rekavši im da su posljednje dvije utakmice odigrali vrlo loše, pogotovo stoga što smo u utakmici s Alanijom očekivali pobjedu. Dakako, i ja sam nezadovoljan...

Živci “čelične lady” postali su još tanji poslije drugog ultimatuma uprave da će je smijeniti ne bude li momčad nakon prvog dijela prvenstva među prve tri. Iako bi prema prvom ultimatumu, obznanjenom po Bilićevu potpisu, u tom slučaju i trener s predsjednicom trebao spakirati kovčege, u ovome se upozorenju hrvatski stručnjak ne spominje.

Znakovito je da je ono iz klupskog vrha stiglo poslije pobjede Bilićeve momčadi na gostovanju u 5. kolu kod Volge u Nižnjem Novgorodu (2:0) kada se s tri nova boda, ukupno 10, Bilić sa “željeznodorožnikima” popeo na treće, ciljano mjesto, na samo tri boda do vodećeg Zenita.

Prema ruskim izvorima, ta 55-godišnja predsjednica, diplomirana ekonomistica i majka dvoje djece, u strahu od lošijeg plasmana i smjene s mjesta predsjednice uporno pokušava Biliću nametnuti svoju viziju igre, taktike, pokušava mu izdiktirati sastav, što ne uspijeva, ali time remeti ozračje u svlačionici.

Tako je sada procurila informacija da je spomenuti upad predsjednice u svlačionicu nakon remija s Alanijom imao i nastavak. Smorodskaja je Slavenu savjetovala da na utakmici s Volgom zaigra s tri napadača, a da u startnoj postavi svakako bude Senegalac Dame N’Doye.

Bilić, dakako, nije poslušao predsjednicu i u Nižnjem Novgorodu zaigrao je u prvom poluvremenu s jednim napadačem, Romanom Pavljučenkom, da bi u drugom poluvremenu pribjegao prokušanom 4-4-2 sustavu i uveo Ekvadorca Felipea Caiceda, strijelca gola za krajnji rezultat od 2:0.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 22:48