DOBRA ATMOSFERA

POLJUD ĆE GORJETI! Na derbiju se očekuje više od 20 tisuća ljudi, stiže 1500 Boysa!

S obzirom na nedavnu tučnjavu u centru Zagreba, bit će zanimljivo vidjeti je li palo navijačko primirje
 Nikola Vilić/CROPIX

Hajduk će na tribinama imati jakog saveznika, navijači Bijelih će se pobrinuti da derbi ima prepoznatljiv dekor. Rivalstvo s Dinamom uvijek je veliki motiv za vojsku simpatizera Hajduka koji stižu sa svih strana, iz Dalmacije, Hrvatske i inozemstva. Stadion možda neće biti pun do posljednjeg mjesta, ali prognoze su da bi na Poljud moglo doći barem 20-ak tisuća gledatelja. Bez dvojbe, derbi je odličan izbor za provesti subotnje poslijepodne!

Da je pala Pula, pa potom i Osijek, Split bi sutra gorio, samo da je Hajduk uspio održati korak s Dinamom koji valja euforiju. Ovako, ipak, svima je jasno kako je prvenstvo riješeno, stoga je i navijački kerozin ostao u podrumima. Barem što se rezultata tiče... Jer s obzirom na nedavnu (dogovorenu) tučnjavu u centru Zagreba, bit će zanimljivo vidjeti je li zaista u potpunosti "palo" navijačko primirje, odnosno kako će nakon nekoliko mjeseci navijačkog suživota izgledati tribine.

Sa splitske strane očekuje se pun sjever, ali ne i pun stadion, dok iz navijačkog okruženja BBB-a dobivamo informaciju kako će oko 1.500 njih krenuti put juga. Na proljeće i lijepo vrijeme po njih se sjajno nadovezala i inicijativa njihovih ljubimaca Bišćana, Marića, Šimića i Šokote. Pa ipak, cijela njihova borba za poštenje pada u vodu u onome času kada si efektno zabijaju autogolove, baš poput onog početkom tjedna u natjeravanju s Torcidom oko Glavnog kolodvora. A autogolova je bilo. Ujedinjenjem su srušili vaučerizaciju, ali novim razjedinjenjem srušit će sve ono što su izgradili proteklih mjeseci. Jednim jedinim udarcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 09:49