OBRAMBENI STUP KOPRA

Polovanec: Nemamo što izgubiti

 SN

Dovoljno je reći “Kiki” da se odzove glavni koperski defenzivac, čvrsta poluga bez koje se momčad ne da ni zamisliti.

- Ja sam Kristijan Polovanec, rođen 10. listopada 1979. u Zagrebu.

Odrastao je u Maksimiru s Bišćanovom i Mikićevom generacijom. Večeras na “mjesto nesreće” dolazi napakostiti klubu iz kojeg je otišao 2003. nakon što je tri sezone bi standardan, te pod Ćirinim vodstvom osvojio naslov prvaka. Osvojio ga je i u Kopru, zato voljom ždrijeba i igra u svom gradu.

- U Sloveniju sam otišao prije godinu i pol, ja i Vlado Petrović. On se vratio i sad je sa sesvetskim Radnikom u 3. HNL, igra i trenira.

Polovanec je također u Sesvetama, u hotelu Fenix čeka dvoboj s dinamovcima. Čemu se nada?

- Luka Koper je slovensko prvenstvo osvojila više nego uvjerljivo, a svakog prvaka treba cijeniti, nije bitno odakle dolazi. Mi smo, mislim, dobri. Ne smeta nam što smo u Maksimiru prošli mjesec izgubili prijateljsku utakmicu, 0:1, “ovo” će biti drukčijih 90 minuta!

Domaćin je ozbiljan, podcjenjivanju ni traga...?

- Jedina je istina da favorita nema. Danas nitko nije loš, unaprijed osuđen na “napucavanje”. Znamo koliko je Dinamo velik, međutim...

Koliko je velik?

- Dosta, zato što ima Sammira, Bišćana, Mandžukića i - Badelja; Miki je zlatan igrač.

Što smjera gost?

- Činjenica je da nemamo što izgubiti. Možemo napraviti samo čudo. Nama se ništa neće dogoditi ako ispadnemo, no Dinamu će se dogoditi katastrofa - tko bi mu oprostio da ga zezne mali, smiješni Koper! I u tome je naša šansa.

Njihov stadion se obnavlja, kako im je igrati u Novoj Gorici, je li to hendikep?

- Nije, dapače. U Ligi smo od 36 utakmica izgubili samo tri, od toga dvije u Kopru. Gorica nam je sretna, stoga Dinamu 20. srpnja neće biti ugodno bez obzira na rasplet u Maksimiru...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:56