RASULO U KOSTRENI

POMORAC PRED GAŠENJEM Petričević podnio ostavku: 'Ponosan sam jer sam spasio klub!?'

 Sandro Rubinic / CROPIX

Tijekom maratonske konferencije za novinare, Zlatko Petričević na svoj 54. rođendan najavio je svoj odlazak iz Kostrene. Sada već bivši prvi čovjek Pomorca s okupljenima je nadugačko i naširoko podijelio “pravu istinu”, razloge zbog kojih više ne želi sjediti u predsjedničkoj fotelji. U gotovo dvosatnom monologu kronološki je “dan po dan” opisao događanja od trenutka kada ga se počelo povezivati sa Žuknicom do konačne (očekivane) odluke da podnese neopozivu ostavku na mjesto prvog čovjeka kluba.

- Nisam imao namjeru preuzeti Pomorac. No nakon što su me za pomoć zamolili ljudi koji su tada vodili brigu o klubu, nakon nekoliko naših zajedničkih susreta, što slučajnih, što ciljanih, odlučio sam napraviti taj korak. Jedna od grana posla kojim se bavim jest i ona “socijalna”, odnosno, ulaganje u sportske sredine kojima je to potrebno za razvoj. Hrvat sam i veliki domoljub te sam zaključio da bi bilo najbolje tim sredstvima upravo pomoći našem klubu. Nisam znao u čijem je vlasništvu Pomorac, je li već privatiziran ili ne. Jedino što sam htio, nakon što sam od Skupštine izglasan za predsjednika, jest sve raditi transparentno.

Petričevićevo “obraćanje naciji” bilo je vrlo opsežno. Pojedina poglavlja njegove priče, u kojima se spominju državne institucije (USKOK), policija, “inkriminirajuće” SMS poruke... zvučala su kao da su dijelom nekog krim-romana.

- Htio sam dobiti uvid u pravo stanje po pitanju dugovanja. No kako sam ostao uskraćen, krenuo sam samostalno ispitivati situaciju. Dogodilo se da sam otvorio Pandorinu kutiju. Račun kluba bio je blokiran, na FINA-i nisam uspio položiti “probnih” 200 kuna. Igrači i radna zajednica žalili su se na zaostatke, koje zbog blokade nisam mogao isplatiti te smo taj dio odradili preko pozajmica - krenuo je Petričević.

Nabrajanje s čime se sve suočio potrajalo je...

- Nestanak računala iz ureda, što smo također prijavili nadležnim organima, posljednja je u nizu nevjerojatnih situacija - rekao je Petričević pa otkrio gdje je sve krenulo po zlu.

- Koraci koje sam poduzeo, a jedan od njih jest i obraćanje USKOK-u, očito su nekima jako zasmetali te se priča odjednom okrenula. Počelo se raditi protiv mene, igrači su krenuli u bojkot... Neosnovano se sramotilo se moju obitelj, prijatelje i poslovne suradnike. Dogodio se i onaj incident s novinarima, za koji se još jednom ispričavam, iako je sve to skupa potencirano. Nakon svega odlučio sam dati neopozivu ostavku na mjesto predsjednika. Čovjek sam od pravila. Ako ne mogu po njima raditi, onda... Odlazim ponosan jer smo spasili Pomorac, spasila su ga naša djeca koja su odigrala posljednje tri utakmice. Da nisu, klub bi već bio izbačen u najniži rang natjecanja, a to nismo mogli dopustiti.

Premalo je prostora da se u cijelosti iznese Petričevićevo obraćanje “urbi et orbi”. Dodajmo da će do iduće skupštine Pomorca funkciju v.d. predsjednika obnašati dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora Ljubo Kostić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 18:43