ALARMANTNO STANJE

Poruka sa skupštine: 'Dužni smo 102.5 milijuna kuna i nemamo novca za avion do Milana'

 Joško Ponoš/Cropix

Katastrofalna financijska situacija bila je glavna tema Glavne skupštine HNK Hajduk na koju, mimo očekivanja, ipak nije došao gradonačelnik Željko Kerum, već je uime grada poslao zamjenicu Anđelku Visković.

Mučna atmosfera

Skupština je protekla u atmosferi ogorčenja vođenjem kluba koje je dovelo do minusa većeg od 100 milijuna kuna, ali i nedavnim Kerumovim potezima.

- Zašto grad Split uništava svoje i naše vlasništvo? Recite mi kako mislite spriječiti uništavanje kluba - pitao je jedan od dioničara Bojan Islamović, a Anđelka Visković uzvratila mu je da grad čini sve kako bi pomogao klubu. Podsjetila je da je Hajduk postao dioničko društvo, zbog čega grad ne može dati izravnu financijsku pomoć.

Emotivno je potom reagirao dioničar i navijač Ante Rožić, koji je rekao da ga, sve donedavno, nikada nije bilo sram kluba. Nije mogao nastaviti, poderao je svoju pretplatu za Poljud i napustio skup.

Na rubu stečaja

Splitom se proteklih dana širi priča kako grad neće Hajduku dati 7,2 mlijuna kuna posudbe zbog Kerumove osvete. Taj je novac klubu presudan kako bi izbjegao suspenziju. Skupštini se obratio i predsjednik Nadzornog odbora Josip Paladino:

- Mi živimo iz dana u dan, hodamo jednom nogom preko ruba stečaja. Uprava radi Sizifov posao. Dužni smo, primjerice, Šibeniku 4,5 milijuna kuna. Rekao sam njihovom direktoru: - Možemo vam dati bubreg, ali novac ne - jer ga nemamo...

Ogorčenje dioničara izazvala je i zamjena domaćinstva s Interom u Europskoj ligi. To je kukvičluk, izdaja, predaja, bjesnili su dioničari. Brbić im je otkrio: - Da prvu utakmicu igramo u Milanu, ne bi imali novca za avion do Italije. Ovako možda nešto i zaradimo na Poljudu...

Upućeni tvrde kako je sve ovo tek primirje pred oluju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 10:21