STIŽU STOPER I VEZNI

PREDSJEDNIK DINAMA ŠOKIRAO Barišić: 'Soudani može otići za 50 milijuna eura'

'Idemo na to da Zoran bude sportski direktor, a treneri bi bili Krznar i Cvitanović'
 Nikša Stipaničev/CROPIX

Treba li Dinamo novog trenera? Hoće li maksimirski čelnici čeprkati po struci koja je ovu momčad, a to se zorno vidi, osovila na noge? Logično je zaključiti da bi promjena trenera u zimskom prijelaznom roku bila pogrešan potez. Opet kretati ispočetka, s novim vizijama, idejama i trenerskim filozofijama ne izgleda kao pametna odluka.

U petak smo na tu temu porazgovarali s predsjednikom Dinama Mirkom Barišićem.

- Htjeli smo zadržati Zorana Mamića, ali izgleda da to neće ići. Idemo na to da Zoran bude sportski direktor koji bi ostao kao neka vrsta supervizora struke, a kao treneri trebali bi ostati Damir Krznar i Igor Cvitanović. Oni su naš kadar i to je jedan od razloga zašto vjerujemo u takvu opciju. To je sigurno opcija za koju ću se ja zalagati i koja je izvjesna - kaže Barišić.

Predsjednik tvrdi da je trenutačna situacija u Maksimiru jako dobra.

- Nikad nismo sumnjali da imamo dobrih igrača, ali trebalo se složiti momčad. Polako se uz ovaj stručni stožer slagala i sad je već na razini koja je adekvatna kvaliteti igrača.

Zdravko Mamić je pak otputovao u inozemstvo. Kuloari su odmah počeli šaputati da je krenuo u realizaciju mogućih odlaznih transfera, da se opet pojavila priča o prodaji Alena Halilovića ili čak Sammira.

- Sammiru se ne treba vraćati, tako je kako je, taj slučaj je stavljen ad acta. Kad se radi o temi hoćemo li transferirati Sammira i nešto zaraditi, nisam veliki optimist. Što se tiče puta Zdravka Mamića, on je pozvan na konzultativne razgovore. Ima više poziva, želimo sve transfere, ako je moguće, obaviti prije Božića.

Na pitanje radi li se o dolaznim ili odlaznim transferima, Barišić kaže:

- Ne da mislim, nego sam siguran da ova momčad ostaje na okupu. Kad se radi o odlaznim transferima, može se dogoditi jedino ako netko ponudi za Soudanija 50 milijuna eura. A to se vjerojatno neće dogoditi. Zdravko je otišao na put samo radi dolaznih transfera, ali o kome se radi u ovom trenutku ne mogu pričati - zaključio je Barišić.

Kuloarske informacije kazuju da izvršni predsjednik prije svega želi dovesti stopera i jednog ofenzivnog veznog igrača. Navodno je kompletna priča, iako Barišić govori o “konzultacijama”, već dosta blizu realizacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 17:29