DRAMA U LOKOMOTIVU

'PRESTANI SE SRAMOTITI I OTIĐI, DOSTA NAM JE TVOJIH PATETIČNIH ISPRIKA' Bilić izgubio podršku u Moskvi

Maribor, 030712.Slovenija, Pohorje, hotel Habakuk.Slaven Bilic novi trener FK Lokomotiv Moskva odrzao popodnevni trening sa svojim igracima i novim pojacanjem Vedranom Corlukom na Mariborskom Pohorju.Na slici: Slaven Bilic trener FK Lokomotiv Moskva.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

Nakon dvije uzastopne pobjede Lokomotiva, doma nad Rostovom 3:1 i u gostima kod Amkara 2:4, čime je prekinut crni niz bez pobjeda, kada se već činilo da trener Slaven Bilić može mirno privesti “željezničku kompoziciju” do kraja sezone, stigao je domaći potop u derbiju s liderom CSKA (1:4), izgubljene su sve šanse za plasman u Europu i ozbiljno je uzdrmana pozicija bivšeg hrvatskog izbornika.

Onih koji ga već vide sa spakiranim kovčezima na aerodromu Šeremetjevo sve je više, a među njima je i Ruslan Nigmatulin, bivši vratar moskovskih Lokosa koji jedva čeka svaki Bilićev posrtaj da bi se oglasio na Twitteru:

“Nemam ništa osobno protiv Bilića, no mislim da on nije trener za Lokomotiv. Bolje mu je bolje hrabro dati ostavku nego živjeti u sramoti, ne nam opet nuditi patetične isprike… Uz to imam osjećaj da mu je prema klauzuli u ugovoru u ovom trenutku otkaz nemoguće dati. Ovo pišem iz ljubavi prema klubu, a ne da bih unio pomutnju”, njegov je najnoviji zapis.

A nakon poraza od CSKA jedini igrač Lokomotive koji je pronašao hrabrosti i stao pred novinare bio je kapetan momčadi Dmitrij Tarasov koji je donekle oslikao stanje u momčadi.

- U čemu je glavni razlog poraza? Teško je reći. Iako je to bio derbi, čini mi se da smo igrali bez emocija.

Što vam je Bilić rekao nakon utakmice?

- Ništa. On je samo odšetao...

A na presici je Bilić izjavio već poznato:

- Ja sam profesionalac i idemo dalje. Za preostale utakmice s Anžijem i Mordovijom pripremat ćemo se kao za CSKA. No, dopustite mi prvo završim sezonu, pa tek onda možemo govoriti o sljedećoj. Nema očajavanja, točno znam što trebam napraviti.

Lokomotiv je trenutačno na 10. mjestu sa 40 bodova, a do kraja ruskog prvenstva su još dva kola. Moskovljani gostuju kod trećeplasiranoga Anžija u Mahačkali (20. svibnja) i u zadnjem kolu prvenstva dočekuje pretposljednju Mordoviju. Prigoda za Pirovu pobjedu?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 18:08