VRATAR DOČEKAO PRILIKU

'PRIJE DVA MJESECA SAM RAZMIŠLJAO DA SE OSTAVIM NOGOMETA' Kalinić brani u finalu Kupa

Dočekao je i Lovre Kalinić svoju veliku utakmicu. Već je šest godina blizu prve momčadi, posljednje četiri stalno pred vratima seniora, ali trebalo je puno strpljenja da bi jednom stao među vratnice u susretu koji ima golemi ulog.

Nakon ozljede Gorana Blaževića u prvom finalnom dvoboju Kupa, priliku je u zadnja dva tjedna sezone očekivano dobio Kalinić.

- Kada se sjetim da sam prije dva mjeseca mislio hoću li se ostaviti nogometa, onda je danas sjajna situacija - bez okolišanja nam se povjerio 23-godišnjak iz Solina.

Samouvjereno, ali nadasve impresivno djeluje Lovre Kalinić. Sa svojim 201 centimetrom pravi je div među vratnicama. Kada je prvi put stigao na pripreme seniorske momčadi u siječnju 2007. u Antalyi, oduševio je menadžere za istočno tržište. “Koliko košta, dajte nam tog dečka...”, upitali su ljude koji su vodili Bijele te zime u Turskoj. Ali Kalinić nije bio na prodaju, jer Hajduk je puno očekivao od perspektivnog vratara. Međutim, ne ide svakome lagano u životu. Kalinić je prošao dug i mukotrpan put da bi sutra istrčao na Maksimir s ciljem osvajanja Kupa.

- Nema dvojbe, ispred mene je najveća utakmica u karijeri. Prvi put izlazim u Maksimiru kao čuvar mreže Hajduka. Ponosan sam, ali znam da ta uloga nosi golemu odgovornost. Premijerno sam u utakmici koja ima važnost, odlučuje o nečemu.

Naučio je Kalinić što znači odgovornost. Prvo je bio nestrpljiv kada će dočekati prigodu. Gorio je od želje za šansom. Ali prošlo je puno vremena, čak i previše, pa je trema jednostavno nestala.

- Ima nekog iščekivanja dvoboja, ali nema treme. Iza mene je toliko godina čekanja da se i trema izgubila. Ostala je samo želja da napokon vidim kako je izaći na terenu u susretu koji ima povijesno značenje. Jer, možeš pet puta biti viceprvak, pa nitko neće zapamtiti. Ali ako osvojiš Kup, to je doseg koji ostaje za vječnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:17