DOLAZAK U NORMANDIJU

PRVI SMO STIGLI NA EURO Ovo su prvi dojmovi 'hrvatske kuće' u Deauvilleu koju očekuje ludilo

 Ronald Goršić/Cropix

Ravnodušnost koju smo napustili u Zagrebu, zatekli smo i u Parizu. Glavni grad Francuske ne djeluje kao da u petak počinje najveći nogometni turnir još od Brazila prije dvije godine. Malo koji detalj na putu do Deauvillea ukazivao je da smo na pravom mjestu.

Ne računajući onu na hotelu Barriere du Golf gdje će biti smještena reprezentacija, jedinu hrvatsku zastavu primijetili smo na jarbolu ispred kuće u kojoj su smješteni izvjestitelji Jutarnjeg lista, Sportskih novosti i Slobodne Dalmacije te fotoreporter Cropixa. Očito si je vlasnik kuće dao truda…

Po dolasku u Normandiju svjedočili smo pokaznoj vježbi francuske policije koja je osiguravala rutu od aerodroma do hotela kojom će danas proći autobus reprezentacije, te onu od trening-igrališta do hotela. Ekskluzivni autobus s natpisom ‘Nova vatra, staro mjesto, ista nada’ zaista djeluje impresivno, baš kao i način na koji se policija odnosi prema organizaciji osiguranja. Promet je bio zaustavljen, ispred autobusa vozila su dva policijska vozila, iza još dva.

I sve to pod rotirkama i zaglušujućim sirenama… I tako će biti svaki dan njihova boravka u Francuskoj koji službeno počinje u utorak u 13 sati kada slijeću na lokalni aerodrom. Slijedi transfer do hotela pa otvoreni trening u 18.30.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:41