VATRENI U ST. GALLENU

PULJIĆ POMAŽE NIKI KOVAČU 'Čuvajte se Josipa Drmića, on je najbolji napadač Švicarske!'

Hitzfeld je najjači dio momčadi, mozak koji sve vodi. Bit će odlično ozračje, pun stadion, hrpa naših navijača... Švicarci puno očekuju od Mundijala - kaže Puljić

Švicarska Liga 10 uzbudljivija je od hrvatske i austrijske, a baš je švicarska reprezentacija prvi jači suparnik Hrvatskoj, u srijedu 5. ožujka u St. Gallenu. I Ottmar Hitzfeld i njegov nekadašnji igrač iz Bayerna Niko Kovač provjerit će formu svojih kandidata za SP u Brazilu.

Turska ili sigurnost?

- Švicarsci su bili pobjednici najlakše kvalifikacijske skupine, s Islandom, Slovenijom, Norveškom, Albanijom i Ciprom, dobri su na svim položajima osim donekle stoperskim i napadačkim, no protiv Hrvatske bi kao špica mogao startati naše gore list Josip Drmić. U izvrsnoj formi igra za Nürnberg, šteta što ga nismo uzeli pod svoje dok je još bio član Züricha i htio putem Petrića i Rakitića, priča nam Puljić, 30-godišnji ljevonogi stoper kakav nedostaje hrvatskoj reprezentaciji, ali i Dinamu, poglavito nakon ozljede Francuza Taravela.

- Zdravko Mamić me nikad nije zvao, pa ne razmišljam o povratku u Hrvatsku, iako intirigiralo bi igrati Ligu prvaka s Dinamom...

Puljiću u lipnju istječe ugovor i skupa s obitelji odlučit će hoće li kao slobodan igrač prihvatiti bogatiju tursku ponudu ili sigurnost okružja nekog švicarskog ili njemačkog kluba.

- U Švicarskoj igram pred 30.000 ljudi, a u Njemačkoj je nogomet religija. S Luzernom ovog proljeća cilj je plasman u Europu kroz prvenstvo ili Kup, a meni nek’ je zdravlja, ne bojim se za sebe...

‘Repki’ se više ne nadam

Puljić se, prateći situaciju sa stoperima, potajno nadao pozivu Nike Kovača:

- Rado bih se odazvao i sa 30 godina, ali kako me nitko u protekle četiri godine otkako sam u Švicarskoj nije došao pogledati iako sam standardan u jačoj ligi od HNL-a, ne nadam se više pozivu, poglavito nakon što nisam bio na zadnjem, unatoč problemima sa stoperima, k tome još i ljevacima. No, bit ću i dalje navijač reprezentacije i želim joj svu sreću u Brazilu.

Puljić je na našim stranicama upozoravao na snagu Švicarske i prije Štimčeva debija u kolovozu 2012. na Poljudu (2-4), a kako su Švicarci otad samo napredovali, tako i sada smatra da je ovo Kovaču taktički puno zahtjevniji suparnik od Islanda:

Kosovsko-hrvatski tim

- Hitzfeld je najjači dio momčadi, mozak koji sve vodi. Bit će odlično ozračje, pun stadion, hrpa naših navijača... Švicarci puno očekuju od Mundijala, smatraju se drugim favoritima u skupini s Francuskom, Ekvadorom i Hondurasom, iako, ne treba podcjenjiti latinoamerikance na njihovu kontinentu. Uđu li u drugi krug mogli bi napraviti iznenađenje, smatra Puljić i dodaje da će Xherdan Shaqiri iz Bayerna najvjerojatnje biti spreman, ali neće Behrami.

Za razliku od Kovača, Hitzfeld još nije objavio kandidate, ali mogla bi istrčati trenutno najjača postava: Benaglio - Lichtsteiner, Schär, von Bergen, Rodriguez - Inler, Džemaili - Shaqiri, Xhaka, Stocker - Drmić. Veza i napad su kosovsko-hrvatski, konkuriraju još Mehmedi, Kasami, Seferović, Gavranović...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:03