SCHALKEOV POGON

Rakitićeva želja: Oliću Liga prvaka, meni Bundesliga

RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMITTED WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL.Schalke's Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) celebrates scoring with Schalke's striker Kevin Kuranyi during the German first division Bundesliga football match FC Schalke vs Borussia Moenchengladbach in the western German city of Gelsenkirchen on April 17, 2010. AFP PHOTO DDP / JUERGEN SCHWARZ GERMANY OUT
 AFP

Hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić čestitao je Bayernu na ulasku u finale Lige prvaka, ali je nogometašima iz Münchena poručio i kako njemački naslov još uvijek nisu osvojili.

Uoči posljednja dva kola Bundeslige Bayern i Rakitićev Schalke su bodovno izjednačeni, obje momčadi imaju po 64 boda, ali Bavarci su u prednosti zbog znatno bolje gol-razlike. Klub iz Gelsenkirchena se zato nada da će Bayern u preostale dvije utakmice (protiv Bochuma doma i Herthe u gostima) barem jednom kiksati.

- Ništa još nije riješeno u Bundesligi. Bochum se bori za život i u takvoj je situaciji sve moguće - prenose Rakitićeve vijesti svjetski mediji.

- Osjećamo se dobro, sve nam ide dobro, a osiguravanjem plasmana u Ligu prvaka iduće sezone, već smo ispunili veliki cilj.

Sjetio se Rakitić i svoga reprezentativnog kolege Ivice Olića koji je u utorak s tri gola predvodio Bayern do pobjede kod Lyona (3-0) i plasmana u finale Lige prvaka.

- Uskoro ćemo se naći na reprezentativnom okupljanju. Nadam se da ću mu moći čestitati na naslovu europskog prvaka, a on meni na njemačkom naslovu - zaključio je Rakitić, strijelac sedam prvenstvenih pogodaka za Schalke ove sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 00:34