LINEKER VIŠE NIJE SAM

Ranierijevi junaci mijenjaju vizuru grada: Leicester više nikada neće biti isti - doslovno!

 Getty Images

Leicester, ako ne znate, ima brojne kulturne znamenitosti: čudesne povijesne i kulturne znamenitosti, brojne predivne parkove, ostatke Richarda III, koji je 2015. preseljen u tamošnju katedralu, te Lineker Road, cestu nazvanu po najvećem nogometnom sinu grada koji broji malo više od 300 tisuća stanovnika.

No Leicester će uskoro imati i više od toga. Gradonačelnik Peter Soulsby, oduševljen Ranierijevim junacima koji su ispisali povijest grada, potvrdio je ono što svi znamo:

"Mislili smo da je prijenos pogrebnog kovčega Richarda III, koji se dogodio prije godinu dana, vrhunac ovoga grada, ali ovo je nešto još i veće, čudesnije", kazao je Soulsby.

"No grad koji je poznat po svojoj jednakosti, posebice azijskim migrantima koji čine značajan dio populacije, a zbog kojih je ovaj uspjeh svojevrsna metafora suživota, mora zbog duha zajedništva učiniti korak više", tvrdi prvi čovjek grada i potvrđuje najavu još iz ožujka, kada vjerojatno ni sam u to nije vjerovao:

"U gradu postoji Lineker Road. No nakon svega, nakon što napravimo party nakon posljednjeg kola o kojem će se pričati, na prvoj gradskoj skupštini u protokol ćemo staviti na glasanje preimenovanje nekih ulica. U skoroj ćete se budućnosti, dakle, šetati, voziti i živjeti sljedećim ulicama: Vardy Vale, Schmeichel Street, Drinkwater Drive, Ranieri Road, te mnogi druge, najavio je Soulsby, čiji grad već sada liči na 'lisičji' fanzin, s obzirom da nema zgrade, ceste ili dućana ispred kojega ne visi znakovlje kluba čiji je uspjeh toliko nevjerojatan da je i apsurdan.

Zato ga i volimo...

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:32