GOTOV PRIJELAZNI ROK

Real poslao Diarru u Anži i doveo Mou ljubimca Essiena

 AFP

Bendtner godinu dana na posudbi u Juventusu

Nicklas Bendtner, 24-godišnji napadač danske nogometne reprezentacije, provest će ovu sezonu na posudbi u Juventusu iz Arsenala…

Zadnjih je dana Bendtner bio povezan s prelaskom u Juventus, koji je u svoje redove primarno želio dovesti dosadašnjeg napadača Manchester Uniteda, Bugarina Dimitra Berbatova. Bendtner je označen kao alternativa za Berbatova, koji je na kraju završio u Fulhamu, pa je ''stara dama'' dogovorila s Arsenalom posudbu na godinu dana, uz mogućnost otkupa ugovora na kraju ove sezone.

Bendtner je član Arsenala od 2005. godine, a ovo mu je već treća posudba iz tog kluba. Prva je bila u sezoni 2006/07 u Birminghamu, a druga prošle sezone u Sunderlandu.

Za dansku reprezentaciju je Bendtner zabio 20 golova u 52 nastupa.

Pablo Hernandez iz Valencije u Swansea

Španjolski 27-godišnji nogometaš Pablo Hernandez, univerzalni ofenzivac koji podjednako dobro pokriva obje krilne pozicije, nakon četiri godine provedene u Valenciji napušta taj klub. Karijeru će nastaviti u engleskom prvoligašu Swanseaju…

Swansea je Valenciji platio 5.55 milijuna funti odštete, što je rekordan iznos za velški klub, kada je u pitanju jedan transfer. Hernandez, koji je tijekom karijere upisao četiri nastupa u dresu španjolske reprezentacije, dogovorio je trogodišnji ugovor sa svojim novim klubom.

Menadžer Swanseaja Michael Laudrup inzistirao je na ovom transferu čim je postalo jasno da je Scott Sinclair napustio taj klub kako bi se priključio Manchester Cityju, također zadnjeg dana prijelaznog roka, samo nekoliko sati ranije. Hernandez je s Laudrupom već surađivao dok je danski stručnjak vodio Getafe.

- Vrlo sam sretan što sam potpisao za Swansea. To je bio moj cilj čim sam čuo za njihov interes. Imao sam još nekoliko ponuda, ali samo ova mi je bila zanimljiva – izjavio je Hernandez.

Maicon prešao u Manchester City

Brazilski 31-godišnji nogometaš Douglas Maicon Sisenando, poznatiji samo kao Maicon, dosadašnji član Intera iz Milana, novo je pojačanje engleskog prvaka Manchester Cityja.

Maicon je u Interu proveo šest uspješnih sezona, tijekom kojih je s klubom iz Milana osvojio četiri naslova prvaka Italije i Ligu prvaka 2010. godine, kada je trener Intera bio današnji strateg Real Madrida Jose Mourinho.

Navodno je Mourinho želio dovesti Maicona u Real Madrid. No, usluge brazilskog desnog beka osigurao je klub kojeg vodi još jedan bivši Interov trener, Roberto Mancini. Upravo je Mancini doveo Maicona u Inter iz Monaca 2006. godine.

Zasad nije poznato na koji je rok Maicon potpisao s Manchester Cityjem. Ne zna se niti koliko je engleski klub platio Interu za taj transfer. No, budući da je Maicon imao još samo jednu godinu ugovora s Interom, špekulira se da je ta odšteta između tri i pet milijuna funti.

Charlie Adam iz Liverpoola u Stoke

Premierligaš Stoke City potvrdio je da je dosadašnji vezni nogometaš Liverpoola Charlie Adam (26) potpisao četverogodišnji ugovor s klubom.

“Pottersi” su platili “redsima” oko 6.2 milijuna eura za škotskog reprezentativca koji je na Anfield došao prošlo ljeto iz Blackpoola. U 28 utakmica u Premiershipu postigao je dva pogotka i ubilježio deset asistencija, ali to nije bilo dovoljno da ga čelnici Liverpoola odluče zadržati.

- Nije tajna da smo željeli pojačati ofenzivni dio momčadi, a Charlie je u tom smislu sjajno pojačanje. Ne samo da će njegova kreativnost i dobro oko za dodavanja biti dobitak, već treba podsjetiti da je pretprošle sezone za Blackpool zabio čak 12 golova - istaknuo je menadžer Stokea Tony Pulis.

Prije Blackpoola, Adam je igrao za Glasgow Rangers koji ga je posuđivao Ross Countyju i St. Mirrenu. Standardni je član škotske reprezentacije koja je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. u skupini s Hrvatskom.

Kieran Richardson iz Sunderlanda prešao u Fulham

Kieran Richardson, 27-godišnji engleski nogometaš, napustio je redove Sunderlanda, te je potpisao trogodišnji ugovor s Fulhamom, klubom u kojem od ovog ljeta igra i hrvatski reprezentativac Mladen Petrić.

U potpisanom ugovoru s obje strane postoji i točka po kojoj bi Richardson, po isteku ugovora, mogao odraditi još jednu u klubu iz Londona, budu li oko toga složne obje strane.

Od 2002. do 2007. Richardson je boravio u Manchester Unitedu kao veliki talent, no te je godine prodan u Sunderland gdje je ostao sve do ovog ljeta, a iz Uniteda su se lako odrekli tog, navodno, talentiranog nogometaša.

- Zadovoljni smo što je klub uspio u svojoj nakani. Doveli smo nogometaša koji može igrati na mnogo pozicija u momčadi. Uvjeren sam da će nam itekako koristiti i unaprijediti našu igru - rekao je trener Fulhama Martin Jol o ovom ljevokrilnom nogometašu.









Scott Sinclair došao u Manchester City

Engleski krilni nogometaš Scott Sinclair (23) službeno je posljednjeg dana prijelaznog roka postao novo pojačanje aktualnog prvaka Premiershipa Manchester Cityja.

Došao je Sinclair na Etihad stadion iz Swansea Cityja, a kako to već obično biva u engleskom nogometu, City nije službeno objavio koliko je težak transfer, niti na koliko je godina Sinclair potpisao ugovor.

Sinclair je karijeru počeo u Bristol Roversima, a 2005. godine je pojačao Chelsea. No, u tom londonskom klubu nisu imali previše sluha za njega, pa je Sinclair nastupio u samo šest službenih utakmica za Chelsea. Tako je taj period u karijeri proveo uglavnom na posudbama i to u čak šest različitih klubova.

Nigel de Jong u Milanu

Talijanski doprvak Milan objavio je na svojoj web-stranici da je i službeno angažirao nizozemskog veznog nogometaša Nigela de Jonga (27).

Njegovom dosadašnjem klubu Manchester Cityju "rossoneri" će platiti pet milijuna eura odštete. De Jong je karijeru počeo u Ajaxu, a prije "građana" je igrao i za njemački HSV. Za nizozemsku je reprezentaciju skupio 64 nastupa i postigao jedan pogodak.

De Jong je posljednje Milanovo pojačanje u aktualnom prijelaznom roku. Prije Nizozemca su na San Siro došli veznjaci Montolivo i Constant, napadači Pazzini, Krkić i Niang, obrambeni igrači Acerbi i Zapata te vratar Gabriel.

Malaga dovela Saviolu i Santa Cruza

Dva je kvalitetna pojačanja u završnici prijelaznog roka uspjela dovesti Malaga. Španjolski prvoligaš, koji će ove sezone igrati u Ligi prvaka, angažirao je u četvrtak Javiera Saviolu i Roquea Santa Cruza.

Omaleni Argentinac Saviola potpisao je jednogodišnji ugovor, a Malaga će mu biti četvrti španjolski klub u karijeri. Ranije je igrao za Barcelonu, Sevillu i Real Madrid, a posljednje je tri sezone proveo u lisabonskoj Benfici. U portugalskoj je Primeiri 30-godišnji napadač prošle sezone skupio 18 nastupa, te pritom ubilježio četiri pogotka i šest asistencija.

Paragvajski napadač Santa Cruz (31) dolazi iz Manchester Cityja u kojem se u jakoj konkurenciji nije uspio nametnuti. I prošlu je sezonu kao posuđeni igrač proveo u Andaluziji, ali u Betisu iz Seville za koji je odigrao 33 utakmice i postigao sedam pogodaka. Ranije je u karijeri igrao i za Olimpiju iz Asunciona, Bayern i Blackburn.

HSV se dogovorio s Van der Vaartom

Nizozemski nogometni reprezentativac, 29-godišnji Rafael van der Vaart, potpisao je trogodišnji ugovor s njemačkim HSV-om, čiji je član već bio od 2005. do 2008. godine.

Prvih pet godina profesionalne karijere Van der Vaart je proveo u Ajaxu, iz kojeg je prešao u HSV prije sedam godina. Iz hamburškog kluba je 2008. godine prešao u Real Madrid, a od 2010. godine igrao je za Tottenham.

Usprkos špekulacijama o njegovom povratku u HSV, odigrao je obje utakmice ove sezone za Tottenham u prvenstvu.

Ukupno je u dresu ''spursa'' upisao 63 nastupa, te postigao 24 pogotka.

Carroll do kraja sezone u West Hamu

Neželjeni nogometaš Liverpoola, Andy Carroll, posuđen je do kraja sezone kod novog londonskog prvoligaša West Ham United.

Čak 35 milijuna funti skupo pojačanje Liverpoola u siječnju 2011. godine ipak se pokazalo kao promašaj. West Ham je dobio Carrolla (23) do kraja sezone, s pravom prvokupa.

Carroll je u sezoni i pol sakupio 44 nastupa za "redse", a pritom je postigao tek šest pogodaka. U vrijeme kada je igrao za Newcastlea, engleski je reprezentativac gotovo redovito tresao suparničke mreže (80 utakmica, 31 pogodak).

FC Sydney novi klub Alessandra Del Piera

Kraju je došla još jedna nogometna saga ovog ljeta. Saznalo se gdje karijeru nastavlja legendarni 37-godišnji talijanski nogometaš Alessandro Del Piero.

Premda se mnogo govorilo o odlasku u švicarski Sion, potom i u Tottenham ili Celtic, a ranije i o pojačavanju nekog kluba iz brazilske ili američke MLS lige, Del Piero je završio daleko od svega toga - u Australiji, u FC Sydneyju.

Ovaj genijalni igrač, kojeg je Diego Armando Maradona nazvao jednim od najboljih koje je ikada gledao, posljednjih je devetnaest godina proveo u Juventusu gdje je postao legenda, a već od ranije je najavio da će ovog ljeta napustiti Torino, ali i nastaviti karijeru.

Naposljetku se odlučio za Sydney, a javnosti još nisu poznati detalji ugovora (financijski i vremenski period).

- Ovo je veliki trenutak za FC Sydney, za našu nogometnu ligu i australski nogomet u cjelosti. Dočekat ćemo Del Piera raširenih ruku. On je legenda, jedan od najboljih nogometaša novijeg doba - zborio je Scott Barlow, trener FC Sydney.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:49