GOSTUJE KOD ŠTIMCA

Reja: Kup je Hajduku jedina šansa za Europu

 Jakov Prkić / Cropix

SPLIT - Kup je u ovom trenutku jedina Hajdukova šansa za plasman u Europu. Ustvrdio je to trener “bijelih” Edoardo Reja uoči prvog četvrtfinalnog meča Kupa protiv Štimčeva Zagreba u srijedu u Kranjčevićevoj.

- Ne mogu znati što će se događati na proljeće. Zato sada moramo izboriti prolaz u završnicu Kupa – dodaje Reja.

Ofenzivna orijentacija koju je Hajduk prikazao protiv sesvetske Croatije i promjena sustava igre sa četvoricom u liniji Splićanima mogu poslužiti kao putokaz za budućnost. U sastavu neće biti velikih promjena, a jedina Rejina dvojba vezana je uz izbor stopera koji će zaigrati uz Vejića - Maloča ili Pandža.

Oremuš će zamijeniti Anasa Sharbinija kojeg je muči ozljeda. Tomasov je dobrom igrom uvjerio Reju da je on zaslužuje mjesto u najjačoj postavi. Reja jedino žali što se još nije oporavio Strinić koji je bio među najboljih hajdukovcima ove zime. Ozlijeđen je i Cernat.

- Očekujem maksimalno angažirani Zagreb. Oni su dobra momčad, puno kvalitetniji od pozicije na kojoj se nalaze. Vugrinec i Krstanović njihovi su najbolji igrači. Nećemo kalkulirati, a očekujem da igramo kao protiv Croatije. Tražit ćemo pobjedu ali bio bih zadovoljan sa svakim remijem uz postignuti gol. Ne bih pristao na 0-0, to je opasan rezultat – zaključuje Reja.

Hajduk bi trebao zaigrati u sljedećem sastavu: Subašić – Rubil, Maloča, Vejić, Šerić – Skoko, Andrić – Tomasov, Ibričić, Oremuš – Paraiba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:11