1. HNL, PETO KOLO

Remi Osijeka i Rijeke u Gradskom vrtu, Split sredio Cibaliju, Inter pao u Puli

 Emica Elvedji / CROPIX

OSIJEK - RIJEKA 1:1 (Perošević 10/ Mujanović 67)

Osijek: Vargić - Lešković, Smoje, Vrgoč, Aleksić - Novaković, Kurtović - Zulim, Jugović, J. Mišić - Perošević.

Rijeka: Lisjak - Miloš, Knežević, Neretljak, Čaval - Kreilach - Mujanović, Weitzer, Brezovec, Čulina - Benko.

U utakmici 5. kola Prve HNL Osijek i Rijeka su na stadionu Gradski vrt igrali 1-1 (1-0). Obećavajuće je počelo. Osijek i Rijeka su zaigrali potpuno otvoreno, pa je sve ukazivalo da ćemo nazočiti vrlo zanimljivoj utakmici.

1:0 - Perošević (10 - 11m).

Dobro organiziran napad Bijelo-plavih pokušao je opasnim učiniti Kvržić ubačajem lopte u kazneni prostor gostiju. U tom je trenutku branio Rijeke Čaval nespretno reagirao, lopta ga je pogodila u ruku i dvojbe nije bilo. Dosuđen je kazneni udarac. S bijele točke izveo ga je Perošević. Snažno je pucao pod gredu, a Lisjaku nije preostalo ništa drugo do da izvadi loptu iz svoje mreže.

Od 24. minute domaćini su igrali s igračem manje. Vrgoč je žestoko nasrnuo na Brezovca čak četrdeset metara od svojih vrata, a sudac Strahonja mu je bez promišljanja pokazao crveni karton. Svjestan da mu je momčad premalo učinila u napadačkoj poduzetnosti trener Rijeke Scoria je u poluvremenu u svlačionici ostavio vezistu Kreilacha, a uveo napadača Mujanovića. I čim je počelo sijevnulo je prema vratima Osijeka.

1:1 - Mujanović (67).

No, dogodilo se neminovno. Osijek nije izdržao. Igrač manje se u njegovoj igri i te kako osjetio. Višak su gosti stvorili u 67. minuti kad je lopta došla do Mujanovića, a ovaj s 25 metara odapeo i pogodio s desne strane suprotni kut ovaj puta nemoćnog vratara Vargića.

SPLIT - CIBALIA 3-1 (Vitaić 43, 47, Pehar 79/ Bartolović 37)

Split: Zagorac, Radotić, Galović, Vidić, Hrgović, Vitaić, Paracki, Pehar, Rebić, Vojnović, Belle

Cibalia: Matković, Mitrović, Župarić, Lučić, Rugašević, Mazalović, Čulić, Bartolović, F. Vitaić, Novak, Koledić

Split je upisao treću ovosezonsku pobjedu kod kuće, svih devet bodova je osvojio na Parku mladeži. Protiv Cibalije je opravdao status izrazitog favorita, još je jedan gost pao u hendikepu, iako su Vinkovčani poveli.

U 25. minuti na Park mladeži spustio se mrak, zaštekao je agregat kojim se reflektori napajaju strujom. Pomrčina je potrajala čak šesnaest minuta koliko je trebalo da se reflektori s agregata prebace na struju, te da se opet stave u funkciju.

U nadoknadi dugoj 17 minuta bolje se snašla Cibalia, Čulić je fenomenalnom loptom prebacio posljednju crtu obrane domaćina, Bartolović je pravovremeno utrčao i rutinerski pogodio. Bio je to hladan tuš za Split, Vinkovčani su prvi put zaprijetili i odmah poveli. Da ne bi bilo panike u redovima Splita pobrinuo se Ante Vitaić pet minuta kasnije. Rebić je iz kornera uočio Vitaićevo kretanje na prvu vratnicu, uposlio je Splitova veznjaka koji je loptu skrenuo prema mreži, neuhvatljivo za Matkovića.

Što je propustio Belle, realizirao je Vitaić u 48. minuti. Nakon prodora Pehara po lijevoj strani, Vojnović je primirio i odigrao povratnu loptu za Vitaića koji puca iz prve. Lopta u bloku udara u Čulića, taman toliko da Matkovića ostavi nemoćnog, a Vitaića promovira u junaka utakmice.

Točku na i, šlag na tortu stavio je Pehar lijepim, preciznim udarcem s više od 20 metara .

ISTRA 1961 - INTER 3-1 (Križman 8, Havojić 77/ Kramarić 44)

Istra 1961: Prskalo, Sušić, Budicin, Zgrablić, Milić, Jugović, Blagojević, Prgomet, Bačelić-Grgić, Križman, Sharbini

Inter: Santini, Herceg, Batur, Gulić, Čeliković, Vujcic, Milardović, Milnar, Šarić, Budimir, Oršić

U svojoj zasigurno najslabijoj partiji u ovoj kalendarskoj godini na Drosini, pulski nogometaši su ipak izvojevali zasluženu i na kraju uvjerljivu pobjedu nad neugodnim Zaprešićanima.

Puljani su poveli već u 8. minuti nakon što je Sandi Križman u jednoj gužvi odlično pucao i pogodio lijevi kut Santinija. U posljednjim trenucima prvog dijela Kramarić je poravnao na 1-1. U nastavku je Pamić ostavio umornog Sharbinija u svlačionici i ubacio Havojića, i to mu se isplatilo. Havojić je u 75. minuti nakon odličnog prodora Prgometa i njegove odlične asistencije postigao gol. U nastavku je ušao i Alen Pamić koji je odlično igrao na sredini terena, a posebno je svježinu donio brzonogi Otochian koji je po desnoj strani više puta prodro i donosio opasnost za gol protivnika. U jednom od takvih prodora Otochian je ubacio, a Jugovića, koji je kao i Havojić, preciznim prizemnim udarcem pogodio za 3:1 i zasluženo slavlje Puljana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:51