LUDNICA NA KANTRIDI

RIJEKA - STANDARD 2-0 Moises i Kramarić uništili Belgijce, Rijeka u Sevilli lovi europsko proljeće!

Rijeka je pred 9.500 gledatelja na Kantridi golovima Kramarića i Moisesa pobijedila Standard Liege s 2-0 i za prezimljavanje u Europi treba im pobjeda u Sevilli

Osladilo se Bijelima rušiti konkurenciju nakon trijumfa nad Feyenoordom. Kako i ne bi, kada su i prije domaćeg ogleda s Nizozemcima uvjerili da "mogu sa svakim" , što su drugu europsku utakmicu zaredom potvrdili konačnim rezultatom. Odluka o "prezimljavanju" past će u Sevilli, gdje Riječanima, budući da je Feyenoord u Rotterdamu slavio protiv Španjolaca, igra samo - pobjeda.

Rijeka je u večerašnji ogled krenula goropadno, bez kalkulacija, kako i priliči momčadi kojoj remi ne donosi ništa više osim nade da se i u posljednjem kolu u skupini, poklopi li joj se dosta toga, može prezimiti u Europi. Prvu pravu prigodu dočekali smo već u 5. minuti. Kramarić je u svom prepoznatljivom proboju izvrtio gostujuću obranu i servirao povratnu loptu na "penal" za Moisesa, čiji udarac krajnjim naporom s gol-crte glavom čisti Van Damme.

Odgovor Belgijanaca na situaciju koju su im u njihovom 16-ercu skuhali Riječani bio je brz, ne i efikasan. Napadač De Camargo u dva je u navrata probao savladati Vargića. Prvi udarac, onaj glavom, bio je opasniji od onog prizemnog nogom, oba je zaustavila "jedinica" Bijelih (na tome je Standard ostao do odmora). Uslijedilo je jednaki broj pokušaja Moisesa (belgijski blok bio je na visini zadatka), da bi se u 22. minuti zatresla stativa (Kramarić), kao najava onome što se, s obzirom na događanja na travnjaku, "moralo" dogoditi. Rijeka je preko Moisesa u 26. minuti zabila za vodstvo - 1:0.

Kramarić i društvo namirisali su krv i punom snagom jurnuli po povećanje prednosti. Belgijanci se nisu niti uspjeli oporaviti od prvog knock-downa, a već su se u 34. minuti opet našli na podu. Najbolji strijelac Bijelih izborio je najstrožu kaznu (iznudio je i crveni karton Arslanagića!) i bez pogreške je realizirao - 2:0. Kakvih 45 minuta, kakva dominacija Kekovih igrača (a, pazite, riječ je o Standardu), koji su očitali nogometnu lekciju renomiranom protivniku.

Gostujući strateg u svlačionici je ostavio De Camarga, no bilo je kod Belgijanaca više onih koje je valjalo promijeniti gledano kroz prizmu 1. poluvremena. Prvi čovjek struke na domaćina nije imao takvih problema, njegova je momčad taj period odradila po "PS-u" u svim segmentima. Zaboravimo li dvije situacije s početka susreta, slovenski stručnjak premijerno je jače zagalamio u 51. minuti, nakon akcije Standarda iz koje se izrodio zbog zaleđa s pravom poništeni gostujući pogodak (Araujo).

Nakon kornera Van Dam je uljepšao statistiku belgijskih udaraca - izvan okvira. I usporio ritam Riječana, a malo ubrzao onaj Standarda. Pokušao je Jugović iz daljine savladati Thuram-Uliena, lopta je fijuknula pored gola. Gosti su s igračem manje uspostavili ravnotežu, dobrim dijelom zahvaljujući intenzitetom trke kod domaćina, koja nije bila na razini one iz prve polovice utakmice. Do isteka 90. minute zabilježili smo nekoliko dobrih Vargićevih intervencija, kao i kolege mu na suprotnoj strani igrališta...

POGOCI

1:0 Moises (26) - s lijeve strane korner je izveo Jajalo, De Sart je loše pokrio Brazilca, čije je "češljanje" lopte glavom bilo dovoljno da ona krene u pravom smjeru, u mrežu.

2:0 Kramarić (34-11m) - kao posljednji igrač u obrani, Arslanagić je nepropisnim startom (nije mu preostalo ništa drugo) u svom kaznenom prostoru zaustavio Kramarića. Najstroža kazna i "crvendać" čist k'o suza, kao i realizacija napadača Rijeke.

RIJEKA - STANDARD 2-0 (Moises 25, Kramarić 34-11m)

Na ljestvici vodi Feyenoord s devet bodova, Sevilla ima osam, a Rijeka sedam bodova. Na začelju je Standard sa četiri boda. U posljednjem kolu, 11. prosinca sastaju se Sevilla - Rijeka, te Standard - Feyenoord.

KRAJ UTAKMICE

Feyenoord je poveo sa 2-0, i sada je sve jasno - Rijeka će za proljeće u Europi morati pobijediti u Sevilli!

82. minuta - Cvijanović je nabacio iz slobodnog udarca, glavom je pucao Lešković, ali vratar Standarda vadi loptu ispod grede. Nakon kornera Lešković je ponovno pucao, ali ovaj put preko gola.

80. minuta - Nakon kornera najviši je bio Watt, ali Vargić je ponovno sjajan.

79. minuta - Sjajna intervencija Vargića. M'Poku je iz slobodnog udarca s 18 metara gađao pod gredu, ali vratar Rijeke je krasnom paradom odbio u korner.

75. minuta - Koliko god je Rijeka bila dobra u prvom dijelu, toliko je loša u nastavku.... Srećom da je kapital ogroman i to se teško može prosuti.

65. minuta - Jugović je opalio iz daljine, lopta je otišla kraj gola...

U moru dobrih vijesti evo i jedna loša - Feyenoord je poveo protiv Seville.

57. minuta - Velika sreća za Rijeku. Araujo je pucao glavom, lopta je na putu do gola pogodio Vešovića u ruku, ali sudac nije ništa svirao... Malo su se opustili igrači Rijeke.

51. minuta - Vincius Araujo zabio je gol, ali ga je sudac opravdano poništio zbog zaleđa.

Počelo je u nastavku!

Na utakmici Feyenoorda i Seville u Rotterdamu nema pogodaka, što znači da je trenutačna ljestvica: 1. Sevilla 9, 2. Feyenoord 7, 3. Rijeka 7, 4. Standard 4.

Kraj prvog poluvremena!

43. minuta - Igra se malo primirila nakon drugog gola, ali dobra vijest je da su gosti potpuno bezopasni. Sada je Jugović vratio povratnu loptu za Jajala koji je s 18 metara pucao preko gola.

34. minuta - Kramarić je poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu. Rijeka ima 2-0!

33. minuta - Majstor Kramarić je pobjegao svima i Arslanagiću nije ništa drugo preostalo nego da ga sruši. Penal i crveni karton!

25. minuta - Kad ne ide iz igre, ide iz prekida. Jajalo je nabacio iz kornera, Moises je nebesko skočio na prvoj vratnici i zakucao loptu u mrežu.

22. minuta - Stativa spašava Standard. Sharbini je maestralno proigrao Kramarića, koji je lažnjakom bacio svog čuvara na travnjak, gađao bliži kut i zatresao vratnicu!

13. minuta - Moises je bio u sjajnoj šansi, ali u posljednji trenutak je uklizao Arslanagić i vjerojatno spasio čisti gol.

11. minuta - Sharbini je neoprezno izgubio loptu, De Camargo se sjurio prema golu, pucao s desne strane iskosa, ali srećom, ravno u Vargića.

8. minuta - Mitrović je u šesnaestercu srušio Arauja, sudac je samo odmahnuo rukom iako je mirne duše mogao pokazati na bijelu točku...

5. minuta - Kakva prilika za Rijeku! Kramarić je na lijevoj strani ukrao loptu Belgijcima, vratio povratnu za Moisesa koji je tukao iz prve, a s gol-linije spašava Van Damme!

Utakmica je počela!

Kantrida nije puna do posljednjeg mjesta, ali nije ni daleko od toga. Na stadionu je blizu 10.000 gledatelja...

Uvjeti za nogomet u Rijeci, najblaže rečeno, nisu idealni. Kiša dosta jako pada, a usput i puše neugodan vjetar. Srećom da Rijeka, za razliku od nekih, drži do svojih navijača i svim gledateljima na ulazu podijeljene su kabanice.

RIJEKA: Vargić - Tomečak, Lešković, Mitrović, Vešović - Jajalo (od 77. Cvijanović), Močinić - Sharbini (od. 66 Kvržić), Moises (od 89. Krsatnović), Jugović - Kramarić

STANDARD: Thuram-Uliem, Milec, Ciman, Arslanagić, Van Damme, Mujangi Bia (od 68.Ono), Trebel, M'Poku, De Camargo (od 46. Lumanza), Vincius Araujo, De Sart

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:42