NK VARAŽDIN

Roditelji djece koja treniraju u juniorima dali novac i spasili klub! Javljaju se novi vjerovnici!

 Zeljko Hajdinjak / Cropix

Novi predsjednik NK Varaždin, Boris Solomun, na konferenciji za novinare jučer ujutro najavio je da ga i ovaj tjedan očekuju mukotrpni pregovori s vjerovnicima kako bi klub u subotu mogao odigrati utakmicu protiv Zagreba. Solomun očito sve teže podnosi pritisak pa je tako iskoristio konferenciju i za obračun s novinarima.

Rat s medijima

- Ne mogu se načuditi kakve neistine iznose mediji. Umjesto da pomognete klubu, vi se bavite insinuacijama - poručio je Solomun novinarima, referiravši se na napise da se klub odrekao naknade za razvoj bivšeg vratara Saše Drevena u iznosu od 1,6 milijuna kuna, koliko je Varaždinu trebao platiti Drevenov novi klub, singapurski Tampines Rovers, samo kako bi on povukao zahtjev za suspenziju.

Varaždin je Drevenu dužan oko 100.000 kuna, a doznali smo da mladi vratar ipak nije odustao od tog potraživanja i traži da mu se, u zamjenu za privremeno povlačenje zahtjeva za suspenziju, taj novac isplati u dvije rate do sredine travnja.

Solomun je priznao i da su mu u povlačenju suspenzije prošli tjedan pomogli roditelji dvojice dječaka koji treniraju u nogometnoj školi, koji su na račun NK Čakovec uplatili 50 tisuća kuna. Oko 125 tisuća kuna dodao je sam Solomun, pa je tako u subotu rano ujutro ukinuta suspenzija i nogometaši su mogli igrati u Puli. No, već u nedjelju suspenzija je ponovno aktivirana i Varaždinu predstoji još jedan tjedan pun neizvjesnosti.





Javili se novi vjerovnici

Do petka Solomun mora pronaći barem 275 tisuća kuna koje potražuju Milan Pavličić i NK Čakovec. U međuvremenu su se navodno pojavili i novi vjerovnici, kao što je bivši igrač Nikola Šafarić, koji također pritišću klub pa bi se taj iznos do kraja tjedna mogao povećati i dovesti čelnike Varaždina u još veće probleme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:56