POVIJEST SUKOBA

RONALDINHO, IBRAHIMOVIĆ, MANDŽUKIĆ... I njemački heroj želi pobjeći što dalje od Guardiole

Očito je i njemu prekipjelo. Navodno je zatražio transfer pod hitno. Kod Guardiole ne misli ostati
TOPSHOTSGermany's forward Mario Goetze celebrates after scoring a goal during the second half of extra-time during the 2014 FIFA World Cup final football match between Germany and Argentina at the Maracana Stadium in Rio de Janeiro, Brazil, on July 13, 2014. Germany won the match 1-0. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
 ODD ANDERSEN/AFP / AFP

Povijest Pepa Guardiole i nogometnih zvijezda ima svoju burnu prošlost. Sve je počelo s Zlatanom Ibrahimovićem u Barceloni. Šveđanin je nakon samo godinu dana otišao s Nou Campa, po njegovim riječima, upravo zbog očajnog odnosa s Španjolcem. Nakon njega i Mario Mandžukić osjetio je nepovjerenje Guardiole. Godinu dana zajedničkog rada u Bayernu bilo je dovoljno da hrvatski napadač napusti Munchen. Razlog je ponovno bio odnos s Guardiolom. Prije njih Guardiola je 'žrtvovao' i tada najboljeg nogometaš svijeta. Ronaldinho je također otišao zbog trzavica s trenerom Barcelone.

Iako će mnogi reći kako su Ibrahimović i Mandžukić teški karakteri, s kojima je lako ući u sukob, čini se kako još jedan igrač planira pobjeći što dalje od Španjolca. Mario Goetze, inače poznat kao šutljiv i marljiv profesionalac, navod traži izlaz iz Bayerna. Razlog je ponovno Guardiola.

Njemački heroj koji je u finalu SP-a u Brazilu donio Elfu naslova prvaka nakon 24 godine posta ove sezone postao je 'zlatna rezerva'. Lani je još i imao pristojnu minutažu, no ove sezone pretvorio se u igrača koji ulazi po potrebi. Dosad je igrač koji je doveden iz Borussije Dortmund za 32 milijuna eura strpljivo šutio. Goetze nije tip koji će 'prljavi veš' javno iznositi. No, očito je i njemu prekipjelo. Navodno je zatražio transfer pod hitno. Kod Guardiole ne misli ostati.

Njegova vjerojatna nova destinacija je Otok. Nekoliko kluba već ga je pokušalo angažirati još dok je igrao za Borussiju Dortmund, no Nijemac je ocijenio da će mu najbolje biti u Bavarskoj. Očito se prevario.

Jasno je da Ibrahimović i Mandžukić nisu bili ti u kojima je bio problem kako je to Guardiola pokušao prikazati. Mario Gotze očit je primjer kako je sa Španjolcem teško raditi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 11:03