DVOBOJ TITANA

RONALDO - ZLATAN 1-0 Cristiano: 'U Švedskoj nas čeka velika borba, moramo zabiti gol!'

Zaslugom Ronalda koji je glavom postigao pogodak u 82. minuti, nogometaši Portugala su s minimalnih 1-0 pobijedili Švedsku
 AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA

Nogometaši Švedske nisu uspjeli ostvariti zacrtani cilj u prvoj dokvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, na gostovanju kod Portugala (1-0).

Osam minuta prije kraja Cristiano Ronaldo je pogotkom slomio švedsku obranu i tako je Švedska izgubila bez da je zabila pogodak. No, dakako da nada za Skandinavce i dalje postoji, slijedi u utorak uzvrat na njihovom terenu.

- Ima li dobrih vijesti? Pa, sigurno da je dobra vijest što smo izgubili samo 1-0, a ne 2-0 - rekao je najbolji švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović.

- Imali smo nekoliko prilika, ali treba priznati da je Portugal bio bolji. Sve smo to znali, da je Portugal zbilja moćna momčad s mnogo sjajnih pojedinaca. Nama ostaje nada u uzvrat, naravno da smo i dalje u igri.

S druge strane, najbolji igrač Portugala je rekao:

- Mi smo spremni za novu borbu i u Švedskoj - kratko je poručio Crisitano Ronaldo koji je, jasno, bio glavna prijetnja za švedska vrata.

- Bilo je izuzetno bitno postići pogodak. Ova je pobjeda nemjerljivo bolja od remija. Istina, mogli smo dati još jedan ili dva pogotka, ali i ovako smo zadovoljni. Važno je bilo doći do prednosti i to smo učinili - završio je igrač madridskog Reala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 17:01