KOPRIVNIČKI PLANOVI

RUKAVINA U SLAVEN BELUPU? Mladen Frančić želi oživjeti karijeru otpisanog napadača

Frančić ima ideju formirati trokut koji bi bio garancija dobrog nogometa. U napadu Novinić - Rukavina, iza njih Vugrinec
 Ronald Goršić/CROPIX

Povod ovom tekstu nije bod koji je trener Mladen Frančić na svom debiju na klupi Slaven Belupa iščupao u Sigetu.

Ne sumnjam da će Frančić izvući Slaven Belupo iz opasne zone, trener koji je bio prvak Irana to vjerojatno zna. No, treneru Frančiću stisnuo sam ruku zato što je u nogometni život vratio Davora Vugrinca, kojega je bivši trener Ivan Katalinić iz samo njemu znanih razloga maknuo iz udarne momčadi.

Najbolji strijelac HNL-a

Makar Vugrinec ima najveći ugovor, makar je najveće ime Slaven Belupa, prekrižio ga je kao da nikada nije ni postojao. A riječ je o najboljem strijelcu svih hrvatskih prvenstava.

Prvi Frančićev potez nakon inauguracije bio je razgovor s Vugrincem. Iako uvrijeđen i povrijeđen onim što mu je klub učinio, pristao je na povratak. Bez njega je klub na 10 utakmica osvojio pet mizernih bodova, sa spremnim “Vugom” bio bi vjerojatno koji poen više. Iako izvjestitelji iz Sigeta kažu da će trebati vremena da se “motori zagriju”, Frančić je uvjeren da će Vugrinec vrlo brzo biti spreman, bez obzira na to koliko u ovom trenutku bio zapušten.

Vugrinec je ključan

Međutim, Frančić ima još ideja. Kako u Maksimiru “trune” velik broj igrača, pokušat će dogovoriti posudbu Ante Rukavine. Bolje mu je igrati u Slavenu nego gubiti vrijeme u Dinamu, rezonira Frančić. Odgovor na to dat će trener Ivanković, glavni menadžer Mamić i, naravno, Rukavina. Tko zna želi li na privremeni rad u Koprivnicu?

Frančić ima ideju formirati trokut koji bi bio garancija dobrog nogometa. U napadu Novinić - Rukavina, iza njih Vugrinec. Novi trener je uvjeren da u Belupu ima vrlo dobrih igrača, istaknut će Brleka i Matoša, ali ključ je povratak Vugrinca. On bi trebao biti produžena ruka trenera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:24