BIVŠI VRATAR VATRENIH

RUNJE OTKRIO BELGIJCIMA 'Maksimir je sramota Hrvatske, najružniji stadion svijeta!'

'Pritisak će biti na Hrvatima, ali Hrvatska će pobijediti iako je današnja Belgija impresivna'
 Ronald Goršić / Cropix

Novinari belgijskog Lavenira posjetili su u Splitu Vedrana Runju, svojeg ‘insajdera’ u Hrvatskoj. U uvertiri velike utakmice Runje je bio jako kritičan. Bivši igrač Standarda iz Liegea i bivši reprezentativac nije se libio iznijeti kritike sveg onog što smatra negativnim u aktualnom trenutku hrvatskog nogometa .

Dar ili velika čast?!

- Na popisu hrvatskih reprezentativaca vidim neke igrače koji ni u svojim klubovima ne igraju glavne uloge. Nažalost, danas je ulazak u reprezentaciju više kao dar, nekad je to, neposredno nakon rata - prije svega bila velika čast. Ja sam s Marseilleom igrao Ligu prvaka, a nisam bio u reprezentaciji.

Mislite li pritom na sedamnaestogodišnjaka Alena Halilovića, pitao je Runju nakon toga novinar (Stéphane Lecaillon)?

- Možda Štimac vidi nešto što ja ne vidim. Ja danas govorim kao veliki navijač hrvatske reprezentacije. Mali Halilović je uskoro biti jedan od naboljih igrača svijeta, no sada ni u svojem Dinamu nije u udarnoj postavi.

Je li za to kriv Igor Štimac?

- Ne znam, kad je u orkestru sve super, dirigent je taj kome se treba čestitati, no ista je osoba odgovorna kad stvari krenu loše.

Runje je rođeni Sinjanin, danas reagira kao svaki fetivi Splićanin. I on bi sigurno bio puno zadovoljniji da u gradu u kojem živi može gledati hrvatsku reprezentaciju:

- Stadion u Maksimiru jedan od najružnijih nogometnih stadiona na svijetu. Nije dostojan da na njemu igra jedna reprezentacija kao što je to Hrvatska.

Pritisak na Hrvatskoj

Runje je priznao da nitko u Hrvatskoj u trenutku ždrijebanja skupine nije mislio da će se na kraju ovako rasplesti.

- Svi su tada bili fokusirani na Srbiju. Što se Hrvatske tiče, reprezentacija je s godinama i velikim uspjesima nakon 1998. postavila visoke standarde. Sada je javnost pomalo razočarana, posebno nakon onog zagrebačkog poraza od Škotske...

Kakav će biti ogled između Hrvatske i Belgije? Hoće li pritisak slomiti Belgiju?!

- Ne, pritisak će biti na Hrvatima, ali Hrvatska će pobijediti iako je današnja Belgija impresivna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:07