BITKA ZA POLUFINALE SP-a

RUSI U VELIKOJ EUFORIJI UOČI OKRŠAJA S HRVATSKOM, REAGIRAO I PUTIN 'Modrić? Pa mi imamo jednog igrača koji je bolji od njega!'

 
 Reuters

Kako se približava subota, ruski mediji dižu atmosferu. Rusija je u velikoj euforiji. Svi su napeti. Igračima je Vladimir Putin već svojim ukazom podijelio prestižne titule "zasluženih majstora sporta" za ulazak u četvrtfinale.

No, javnost je ushićena jer većina Rusa prije početka prvenstva nije vjerovala da njihova reprezentacija može ovako daleko.

Oni rijetki koji su još uvijek sumnjičavi prema igri ruske reprezentacije predmet su napada i ismijavanja na forumima.

- Roman Zobnin je bolji od Modrića. On je fizički jači, zašto ne bi mogao srediti Modrića - kaže nekadašnji branič moskovskog Lokomotiva Dmitrij Sennikov za Sovjetski sport.

Nekadašnji igrač moskovskog Dinama Dmitrij Bulikin smatra da "Hrvati neće držati loptu kao Španjolci te da će češće pucati po ruskom golu". Bulikin stoga smatra da će i Rusi imati više prostora za igru te da se treba skoncentrirati na kontranapade.

Soccer Football - World Cup - Round of 16 - Spain vs Russia - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 1, 2018  Spain's David Silva in action with Russia's Roman Zobnin   REUTERS/Albert Gea
REUTERS
Roman Zobnin i David Silva

Sovjetski sport, pak, u svom se komentaru pita "Trebamo li se bojati Hrvata?". Napominje kako Hrvati nemaju samo jednog strijelca, kao što je Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, već da kod " kockastih mogu gol zabiti gotovom svi", što znači da nije dovoljno u napadu " blokirati, recimo Mandžukića i stvar je riješena".

No, najviše ih brinu Modrić i Rakitić za koje ruski mediji kažu da igraju poput najpreciznijih satova. Neki drugi sportski portali pak ističu da su vratari Akinfejev i Subašić uveli svoje momčadi u četvrtfinale pa bi i ovo mogla biti " utakmica golmana".

Sport express nazvao je bivšeg ruskog reprezentativca Andreja Kančelskisa, velikog kritičara taktike Stanislava Čerčesova. - Problem ruske reprezentacije je to što je naš najbolji igrač vratar Akinfejev. Na njemu se drži reprezentacija. To nekad zna biti dvosjekli mač - napominje Kančelskis.

Inače, ulaznice kod "tapkaroša" u Sočiju već prelaze 1500 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 09:38