ODLUKA OKO 23 SATA

S KIME ĆEMO IGRATI U LENSU? Kombinacija je jako puno, ali najudaljeniji smo od - Slovačke!

Razmišljali smo o Italiji, potajno proučavali rasplete za mogući dvoboj s Walesom, a ime suparnika saznat ćemo tek večeras oko 23 sata! Nokautom Španjolske i osvajanjem skupine Hrvatska je upala u puno lakšu polovicu ždrijeba i sada joj se doista otvara prilika života…

Za početak, osmina finala. “Vatreni” će igrati u subotu u 21 sat u Lensu, a tko će im doći na megdan saznat će večeras, nešto iza 22.30, kada završe okršaji u skupini E. Potencijalni suparnici su Slovačka, zatim trećeplasirani E (vrlo vjerojatno Irska ili Švedska) te trećeplasirani F (otvorene su sve opcije - Mađarska, Island, Portugal, Austrija).

Ne pobijedi li, međutim, ni Irska Italiju ni Švedska Belgiju, obje reprezentacije otpadaju i kao jedine opcije ostat će Slovačka ili trećeplasirani skupine F, koja se igra u 18 sati. Tamo je raspleta previše da bi ih se moglo staviti na papir. Ukratko, mogu ispasti svi osim Mađarske, koja je osigurala prolazak. I svi mogu završiti kao treći.

Definitivno najmanje izgleda za susret s Hrvatskom ima Slovačka! S njima se jedino možemo sučeliti u slučaju da najgori trećeplasirani dolaze iz posljednje dvije skupine. Dakle, ukoliko u skupini E Švedska i Irska ne zabilježe pobjede u posljednjem kolu, te da u grupi F dvoje iz trolista Island-Portugal-Austrija ostanu ispod tri boda...

Tablica svih kombinacija

Još ljepše izgleda pogled prema sljedećoj fazi natjecanja. Pobjednik iz Lensa će u četvrtfinalu 30. lipnja igrati protiv boljeg iz okršaja Švicarske i Poljske. Svih pet “velikana”, Njemačka, Italija, Španjolska, Francuska i Engleska, nalaze se u donjem dijelu ždrijeba i Hrvatska se s nekom od tih reprezentacija teoretski može susresti tek u finalu. Zvučat će razmetljivo i euforično, ali nakon senzacije u Bordeauxu teško se suzdržati: evo prilike za toliko najavljivani izlazak iz sjene “brončanih”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:30