NOGOMETNI FOLKLOR

'SAD SLUŠAM PRIČE DA ĆEMO PUSTITI HAJDUKU' Tomislav Ivković uoči finala Kupa

 Tom Dubravec / CROPIX

Nekoliko minuta djelilo je Lokomotivu od pothvata. Sve do 83. minute imali su “lokosi” bod u gradskom derbiju protiv Dinama, koji bi im i teoretski potvrdio status prve pratilje “modrih”. No, onda je Sammir uzeo loptu, i s dvadesetak metara donio Dinamu pobjedu. Prije toga je Filho asistirao za izjednačenje Zvonku Pamiću.

- Posve zasluženo. Čestitam svojim igračima na borbenosti. Neke sam morao odmarati zbog Kupa, neki su načeti. Imali smo ideju da iznerviramo Dinamo pa da izgube strpljenje. Umalo smo u tome uspjeli - kazao je Tomislav Ivković nakon utakmice koja je imala idealan početak za domaćine. Već u 3. minuti Puljić je svladao Kelavu i time zaključio priču o rekordu. Vratar Dinama stao je tako na 951. minuti bez primljenog gola. Sve ostalo bilo je na strani gostiju.

- Da, primili smo taj gol, ali sve ostalo bila je “viktorija”. Zadovoljstvo je veliko jer je bilo bitno zadržati mirnoću i našu igru. Uspjeli smo - nije skrivao oduševljenje Jurčić koji je isključen desetak minuta prije kraja zbog “dugog jezika”. Prije toga trener Dinama imao je okršaj sa sucem Jovićem te strategom Lokomotive. Previše je tu bilo visokih tenzija za jednu utakmicu koja je trebala biti prijateljskog karaktera. Kako bilo, Lokomotiva se odmah nakon derbija okrenula srijedi i uzvratu finala Kupa.

- Slušam priče da moramo pustiti Hajduku. Smatram to folklorom i znam odakle je ta priča krenula. Mogu samo reći kako ćemo u srijedu odgovoriti na najbolji način tim pričama - zaključio je Ivković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:01