AKCIJA BELGIJA / ŠKOTSKA

SAMMIR ISPAO SA ŠTIMČEVOG POPISA Izbornik vratio Kranjčara i Vrsaljka, Badelju i Miliću pretpozivi

Ogled s Belgijom na rasporedu je 11. listopada na Maksimiru, dok će četiri dana kasnije Hrvatska na Hampden Parku u Glasgowu odmjeriti snage s reprezentacijom Škotske
 Goran Mehkek / CROPIX

Igor Štimac odustao je od eksperimenta sa Sammirom na ulasku u ciljnu ravninu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Brazilskog veznjaka, kojeg je u nacionalnu momčad regrutirao prije godinu dana, hrvatski izbornik prekrižio je s popisa kandidata za dvoboje s Belgijom (11. listopada, Zagreb) i Škotskom (15. listopada, Glasgow).

Ovakvoj je odluci najviše pomogao 26-godišnjak nedorečenim partijama u Dinamovu dresu, a na izbor je utjecao i povratak Nike Kranjčara u ozbiljan natjecateljski pogon. Kranjčar je u subotu odigrao osamdesetak minuta u QPR-ovoj pobjedi protiv Middlesbrougha, za predstavu je nagrađen ovacijama publike i trenerovim superlativima. Vlasnik 79 reprezentativnih “kapica” posljednji je put počeo utakmicu na Cravenn Cottageu s Južnom Korejom (4-0) u veljači.

Ako je druga prijateljska utakmica s Korejom, odigrana početkom rujna, bila Štimčev filtar za nastavak kvalifikacija, onda su test položili Josip Pivarić i Igor Bubnjić. Njih dvojica nalaze se u krugu 26 pozvanih igrača za razliku od Leona Benka i Hrvoja Milića koji su također sudjelovali u pobjedi protiv Korejaca, ali zaslužili su samo pretpozive (kao i Milan Badelj). U protokol sljedećih utakmica ući će u slučaju ozljeda ili otkaza.

Odred legionara iz Serie A za ovu priliku pojačali su Ante Rebić i povratnik u reprezentaciju Šime Vrsaljko. Zanimljivo je da je pozivnica još jednom sletjela na adresu Alena Halilovića, premda 17-godišnjak još uvijek u Dinamu nije izborio status standardnog prvotimca.

Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco), Dario Krešić (Lokomotiv)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Dejan Lovren (Southampton), Josip Pivarić (Dinamo), Ivan Strinić (Dnipro), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Šime Vrsaljko (Genoa), Igor Bubnjić (Udinese)

Vezni igrači: Ivan Rakitić (Sevilla), Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Perišić (Wolfsburg), Mateo Kovačić (Inter), Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev), Niko Kranjčar (QPR), Arijan Ademi (Dinamo), Alen Halilović (Dinamo)

Napadači: Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Alves Da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Everton), Nikola Kalinić (Dnipro), Ante Rebić (Fiorentina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:17