OTKRIO TAKTIKU

SCOLARIJEV RECEPT ZA HRVATSKU 'Od sad samo radimo na prekidima, imam sjajne skakače'

Izbornik brazilske nogometne reprezentacije Luiz Felipe Scolari bio je sentimentalan nakon posljednje provjere uoči otvaranja Svjetskog prvenstva s Hrvatskom...

Brazil je u petak s minimalnih 1-0 bio bolji od reprezentacije Srbije, a nakon te pobjede Scolari nije ni pomislio da kritizira svoje igrače, što je u nekoliko prethodnih navrata radio, već je bio vrlo "nježan".

- Moje posljednje riječi igračima u svlačionici bile su: Idite kući, poljubite obitelj, zagrlite ih, uživajte. Iskoristite to jer ćete tijekom narednih 30 dana patiti – ispričao je Scolari, koji je potom objasnio što je mislio.

- No nagrada je velika. Naslov svjetskog prvaka. Trideset dana patnje za naslov prvaka svijeta koji traje 1430 dana! Mislim da je to poštena pogodba – smatra bivši strateg Chelseaja i Portugala.

Što se prijateljskog ogleda protiv Srbije tiče Scolari je bio više manje zadovoljan, iako je Srbija bila ta koja je imala bolje prilike na susretu.

- Bila je to teška utakmica u kojoj su obje momčadi igrale jako dobro. Oni su jako veliki i snažni, te su nam onemogućili da kvalitetno kontroliramo loptu. Kada sam vidio njihovu taktiku znao sam da će biti teško. Fizički nemamo što više nadodati, dok taktički imamo puno prostora – rekao je Scolari, te je otkrio na čemu će raditi u posljednjih pet dana uoči ogleda s Hrvatskom.

- Imamo dobre skakače, ali ne ubacujemo loptu dovoljno u kazneni prostor. To je nešto na čemu ćemo raditi u narednom tjednu – zaključio je Scolari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:20