ZA VJERU I OTADŽBINU

'ŠEFE, ODLAZIM, SRBIJA ME ZOVE, IDEM U RAT ZA KOSOVO' Kako je Nemanja Vidić šokirao Fergusona

Vidić je zaključio da bi proglašenje neovisnosti Kosova moglo rezultirati novim ratom
 Reuters

Zanimljivostima iz knjige Sir Alexa Fergusona, izgleda, nikad kraja. Nakon paljbe koju je osuo po svom nekadašnjem kapetanu Royu Keaneu (a na koju ovaj, dakako, nije propustio uzvratiti), zatim kritike lika i djela Davida Beckhama, autobiografija živuće institucije Uniteda ovaj put nas vodi u naše susjedstvo - točnije, u Srbiju, na prag Nemanje Vidića.

Daily Mirror prenosi kako je centralni branič Manchester Uniteda prije četiri godine zakucao na šefova vrata i obavijestio Sir Alexa da bi uskoro mogao napustiti klub. Doduše, ne zbog toga što mu se smiješio unosan transfer, već zato što je osjetio poziv domovine. Nekadašnji reprezentativac Srbije onomad je zaključio da bi proglašenje neovisnosti Kosova moglo rezultirati novim ratom. Na razuvjereni Fergusonov pogled, drčni Nemanja samo je dodao da je eventualni odlazak u rat "njegova dužnost".

Naravno, do rata nije došlo, a ova priča samo potvrđuje da je stoper Uniteda bolji nogometaš nego geopolitički analitičar. Kakav je vojnik, nadajmo se da nikad nećemo saznati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:01