POJAČANJE U MAKSIMIRU

SENZACIONALAN TRANSFER Zdravko Mamić želi Nikolu Kalinića dovesti u Dinamo

 fcdnipro.ua

U grozničavoj potrazi za kvalitetnim napadačem te brojnih ponuđenih rješenja, čini se da su Modri najviše zagrizli za domaće snage. Kad ne mogu do Rebića, kojeg Split kani transferirati u inozemstvo (realno mogu zaraditi 3-4 milijuna eura), u Maksimiru su podcrtali dva reprezentativca.

Uz već spomenutog Eduarda, Dinamo se okrenuo prema Nikoli Kaliniću! Solinjanin je u Dnjipru nezadovoljan statusom (iako ne igra baš malo, 29 utakmica, 10 golova, tri asistencije) i želi promijeniti sredinu, što je izjavio i u SN-u proteklog tjedna. Zdravku Mamiću to nije promaknulo, a Kruno Jurčić, koji je zapravo prvoligaški afirmirao Kalinića dok je 2006. godine radio u Puli, smatra bivšeg pulena idealnim rješenjem za srednjeg napadača. Akcija dovođenja Kalinića (25) krenula je i ona jamči kompliciranu misiju.

Prva je prepreka ugovor. Kalinić je vezan za Dnjipro do 2015. godine, a Ukrajinci su ga 2011. platili Blackburnu 7 milijuna eura. Bogati klub u vlasništvu je bankara kojem novac nije problem, upravo zato nema stresa u pregovorima. Niti im se žuri, niti im je problem ako Kalinić ostane, niti imaju namjere ikome ga pokloniti. Modri su uspostavili liniju s Kalinićevim zastupnicima i sada slijedi provjera njegove zainteresiranosti za transfer u Dinamo i utvrđivanje realnosti financijskih okvira toga vrlo zahtjevnog projekta. Do sada se Zdravko Mamić pokazao vrhunskih prodavačem igrača, ali tako složenu i nadasve kvalitetnu kupovinu kakva bi bila Kalinićeva još nije ostvario.

Opcija posudbe također postoji, ali ona, kažu nam upućeni, nije prioritet Dinama, a vjerojatno ni Dnjipra, koji ima dosta posudbenih upita na profitnijem istočnom tržištu. Kalinić je u HR okvirima provjereni top player i ako bi ga Dinamo doista uspio dovesti, bio bi to senzacionalan transfer i pojačanje modrim ambicijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 07:59