USPJEH HNS-A

Šest Hrvata u tijelima Uefe, Marković i Šuker među izabranima

Najzvučnije novo ime u Uefinim tijelima je Davor Šuker, novi član Odbora za nogomet, dok je na svjetskoj razini član istoimenog odbora Vlatko Marković

ZAGREB - Hrvatski nogometni savez u sljedeće će dvije godine (mandat im traje do 30. lipnja 2013.) imati šestorocu zastupnika u Uefinim tijelima, od kojih su trojica novih: Davor Šuker, Vladimir Iveta i Đuro Bukvić. Starosjedioci su Ivančica Sudac, Boris Durlen i Vlatko Marković.

Šuker je jedan od petorice novih članova Odbora za nogomet, gdje su Dejan Savićević i Grezgorz Lato ‘džombe’ i dopredsjednici, a uz našeg najboljeg strijelca svih vremena sjede Figo, Sammer, Hierro, Albertini, Mihajlov, Ćurković, Hadžibegić, Ondruš...

Iveta je novi član pravnog odbora u kojem su čelnici Nijemac Theo Zwanziger i Englez Geoffrey Thompson, dok je član IO-a HNS-a iz Virovotičko-podravske županije Đuro Bukvić ušao u Odbor za ‘fair-play’ i odgovornost.

Podsjećamo, Ivančica Sudac je dopredsjednica Uefina Odbora za licenciranje klubova, uostalom, da se samo nju pita u Hrvatskoj bi se sljedeće sezone igrala Liga 8, Boris Durlen je dugogodišnji član Odbora za futsal i nogomet na pijesku, dok je Vlatko Marković zbog dobne granice takozvani pridruženi član Odbora za razvoj i tehničku pomoć.

U tijelima Fife, pak, hrvatski nogomet i dalje predstavljaju Vlatko Marković kao član Odbora za nogomet, u čijem Uefinom pandanu je Šuker, dok je Damir Vrbanović član Arbitražnog suda Fife u ime klubova. Dinamov direktor je k tome i član Europske udruge profi-kubova (ECU).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 16:52