EKSPRESNO ODBIJENI

Sevilla za Milana Badelja ponudila četiri milijuna eura!

Milan Badelj bit će najtraženije lice Dinama u predstojećem prijelaznom roku. No, teško da će ga pustiti iz Maksimira
 Vladimir Dugandžić / Cropix

ZAGREB - Proslava modrih je bila skromna. Baš poput njihovih proljetnih predstava. Tek pokoje piće u Figaru i razlaz. Nekolicina se već drugo jutro morala postrojiti pred Draženom Ladićem. Među njima i Milan Badelj, najbolji pojedinac Dinama u minuloj sezoni, vjerojatno i HNL-a, a time i najtraženije lice prijelaznog roka. Počelo je već ovaj tjedan kada je s Ramón Sánchez Pizjuána u Maksimirsku 128 stigao papir s ispisanom cifrom od 4 milijuna eura!

Mandžo zasad nema ponuda

U maniri pristojnih domaćina u Dinamu su se zahvalili i otpravili Sevillu praznih ruku. Očekivano. Na Badelju se gradi momčad za idućih nekoliko sezona i ne pada im na pamet prodati najboljeg igrača za “siću”. Ako je Lovren prodan za 8, Badelj vrijedi barem 15 milijuna eura...

Odbijenica Sevilli otvorila je prijelazni rok u Maksimiru i prije njegova službenog početka. No, neće tu biti nekih velikih senzacija. Za one koje bi rado u Dinamu vidjeli na izlaznim vratima nema zanimanja. Prvi je od njih, dakako, Mandžukić.

- Nisam ni sumnjao da ćete me pitati o tome - rekao je Mandžukić nakon utakmice s Karlovcem. I to je bilo uglavnom sve što je rekao o mogućem odlasku. Ništa više nije se ni moglo izvući jer je Mandžo “ni na nebu, ni na zemlji”.

Moralesa prodaje SP?

Ponuda nema, a ako i dođu, one moraju zadovoljiti apetite kluba. U prijevodu, Mamića “izuti iz cipela”, što znači cifra između sedam i osam milijuna eura. Da je Mandžo ostvario želju Zokija Mamića i zabio na proljeće 15 golova, kupci bi stajali u redu. Ovako, on će, kako stvari stoje, i dalje biti dio svlačionice.

Slobodne ruke bi mogli dobiti Vrdoljak, Etto, Slepička... Vjerojatno i Morales, za kojeg se modri nadaju kako bi mogao zablistati na SP-u u Južnoj Africi. Turina je “u prolazu”, a rado bi se riješili Chage i Sivonjića. Ante Tomić je slučaj za sebe.

Ovih dana slijede i pregovori s Kovačem i Bišćanom. Prvom je istekao ugovor i, kako doznajemo, u novoj ponudi će biti svota od 100 tisuća eura. Što se Bišćana tiče, tu bi moglo biti svašta. Sigurni smo da će Dinamo inzistirati na smanjenju ili na raskidu. Međutim, sumnjamo da će Bišćan pristati na ijednu opciju. Prije smo skloni vjerovati da bi mogao cijelu sezonu nizati krugove oko stadiona i naplatiti i zadnju lipu. Bio bi prvi kome je to uspjelo.

Prodaju se u dobrom stanju

Sigurno ostaju

Butina, Lončarić, Vrsaljko, Barbarić, Cufré, Ibáńez, Sammir, Badelj, Tomečak, Calello, Antolić, Kramarić, Dodo, Primorac

Moguća prodaja ili posudba

Etto, Turina, Vrdoljak, Morales, Slepička, Chago, Sivonjić, Suarez, Tomić

Na prodaju ili oproštaj

Mandžukić, Bišćan, R. Kovač

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:42