EUFORIJA TRESE KANTRIDU

SHARBINI PORUČIO MIŠKOVIĆU 'Napravite stadion i ostajem u Rijeci doživotno'

'Čovjek je spasio klub, dignuo ga na europsku razinu, a sad gradi dva stadiona i kamp'
 Davor Žunić / CROPIX

Tek tri tjedna odmora, ljetovanje moguće samo ako se ode do neke egzotične destinacije, a to našem sugovorniku ne pada na pamet. Dan bez treninga mu je nezamisliv. Pet dana po isteku sezone, Anas Sharbini.... Oduševljen svime što je doživio u godinu dana po povratku u svoju Rijeku.

MIŠKOVIĆ - Boljeg predsjednika nema. Nema! Nakon svake lošije utakmice ili rijetkih poraza rekao bi nam “dobro je, dečki, dali ste sve od sebe, ovo je sport, bit će još poraza, idemo dalje zajedno”. Čovjek je spasio klub, dignuo ga na europsku razinu, a sad gradi dva stadiona i kamp. Rekao sam mu: “Predsjedniče, ako napravite novu Kantridu, potpisujem novi ugovor. Doživotno!”.

KEK - Od prvog susreta puno povjerenje trenera u igrača. Ne mogu vam opisati koliko to znači. Kad sam jesenas tražio formu, čuo sam samo “bravo, Anas, ajde, vratit će ti se sve, uz tebe sam, vjerujem u tebe...”. Zna podići glas, na poluvremenu, ali poslije utakmice - samo pozitiva pa analiza. Stalno su nas ubijale ozljede, odigrali smo 56 utakmica, otišao nam je Benko, koji je u tom trenutku bio najbolji igrač i strijelac lige, a šef nas je odveo u Europu, do Kupa, do drugog mjesta... Vrhunski stručnjak kojem svlačionica bezuvjetno vjeruje.

MOMČAD - Smijali smo se pričama kako zna biti problema u svlačionici, a klapa smo od prvog okupljanja. Dario (Knežević, nap.a) je naš vođa, a u finišu kad njega nije bilo najstariji, Krle (Krstanović, nap.a) je vukao i grmio “ajmo za Rijeku”. Zagrepčani i Slavonci koji su došli su divni ljudi, a kakvi su igrači, mogla je vidjeti Europa. Zapravo, već su postali domaći, sad smo svi Riječani!

NAVIJAČI - Rođen sam tu, ali ovakvo navijanje još nisam doživio. Od Prestatyna i Istre do Dinama i Belupa... Samo ovacije i podrška. Kao da su igrali i zabijali! Ljudi, trofej je vaš. Veliko vam hvala.

MOČINIĆ/LEŠKOVIĆ/KRAMARIĆ - Močo treba u Brazil, zaslužio je. Ne znaš je li bolji igrač ili čovjek. Leško je čudo od igrača, za njega nema limita, danas-sutra moći će igrati u bilo kojem klubu na svijetu. A Krama... On je morao na SP. Svako malo jedan drugome kažemo “baš je gušt igrat’ s tobom!”. Izrasta u doslovno svjetskog napadača.

NASLOV - Pojačanja će doći, ali osnovno je nas koji smo iznijeli ovu sezonu zadržati na okupu. Znamo da sljedeće sezone možemo srušiti Dinamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:31