LAKRDIJA IZ RUSANOVE

SKANDALOZNA ODLUKA HNS-a Obustavljen disciplinski postupak protiv Zdravka Mamića!

Očekivalo se da će Mamić biti novčano kažnjen zbog vrijeđanja ministra Jovanovića
 Ronald Goršić/CROPIX

Šovinistički napad Zdravka Mamića na ministra Željka Jovanovića neće imati posljedica na izvršnog predsjednika Dinama. Barem kada je HNS u pitanju. Naime, Izvršni odbor jednoglasno je odlučio da se disciplinski postupak protiv svog istaknutog člana odmah - obustavlja.

Ova odluka ipak poprilično iznenađuje. Nije se naravno očekivalo da će Izvršni odbor imati hrabrosti opaliti suspenziju Mamiću, ali nekakva simbolična financijska kazna je ipak bila realnost...

Međutim, nitko se nije usudio opaliti Mamića po džepu...

Najveća financijska "globa" koju je dosad izrekla Disciplinska komisija u ovom sazivu bila je baš Zdravku Mamiću.

Radilo se o 25.000 kuna koje je podmirio zbog vrijeđanja Igora Štimca za Izbornoj skupštini HNS-a 17. prosinca 2010. godine. Sjećate se "Nećeš razbojniče...".

Tada se smatralo da je Mamić vrlo dobro prošao...

Osim obustave postupka protiv Mamića, IO HNS-a pohvalio se i zaključcima UEFA-ine Komisije za sigurnost i stadione koja je utvrdila kako se znatno poboljšala sigurnosna situacija u hrvatskom nogometu, pozdravila dosad obavljene aktivnosti, te će IO UEFA-e dostaviti pozitivno mišljenje o naporima HNS-a u provođenju Akcijskog plana borbe protiv nasilja na stadionima. Iz HNS-a najavljuju nastavak uske suradnje svog odjela za sigurnost i Ministarstva unutarnjih poslova "radi daljnjih koordiniranih aktivnosti na području regije".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:18