ŠUBIĆEVAC KRCAT

SLAVONCI POKVARILI FEŠTU U ŠIBENIKU Cibalia nakon velike drame i tučnjave izborila 1. HNL

 Niksa Stipanicev / CROPIX

Cibalia prvoligaš, Šibenik u doigravanje s Istrom. To je presuda posljednje runde premda su domaćini bili kud i kamo bolji. Naime, gosti su se ograničili na 0:0, praktički nisu zakoračili u kazneni prostor domaćina. Naprotiv Šibenik je imao seriju prilika, ali su igrali jalovo. Dvoboj pun naboja i neizvjesnosti, neviđena euforija tresla je Šibenik, slična kakva je bila 2010. godine kad je šibenski klub igrao finale kupa Hrvatske protiv Hajduka.

Kao uvertira žaljenje trenera Cibalije Stanka Mršića kako ga domaćini nisu htjeli pustiti u svlačionicu za još jedan podstrek, obzirom da je kažnjen s dvije utakmice zabrane vođenja momčadi zbog nesportskog ispada (u deliktnom trenutku utakmice prije dva kola hitnuo je bocu na teren).

Dogodio se inače, čudesni razvoj situacije, Šibenik je od prvog do 32. kola vodio na tablici (u jednom trenutku imali su čak 11 bodova prednosti), a ovu posljednju utakmicu dočekuje kao drugi, s bodom manje od Cibalije. Najava domaćina bila je da će golovi padati s tribina, jer su se „funcuti“ dobro mobilizirali, ali tijekom utakmice vinkovački „ultrasi“, njih oko 400, stiješnjeni u kavezu na sjevernoj tribini, itekako su se dobro čuli.

Zaiskrilo je u 16. minuti kad je fauliran Crnčević, došlo je do gužve i dva igrača gostiju su se opružila na travi, bilo je potezanja, guranja, vjerojatno i udaraca u tom klupku. A epilog je bio solomonski od strane suca Jelenčića: crveni karton za pričuvnog vratara Šibenika Hrvoja Slavicu, dok je s klupe gostiju na tribine morao pomoćni trener Siniša Sesar. Do kraja su domaćini bili premoćniji, pa i nervozniji, onda i nesretni premda su u samom finišu imali dva igrača više. Štoviše, s klupe je sudac otjerao Stepića i Vranjića, dva predstavnikaCibalije.


---------------------------------------------------------------

Šibenik – Cibalia 0:0 (0:0)

Šibenik – Stadion Šubičevac. Gledatelja 4.000.

Sudac:Vedran Jelenčić (Kastav).

Crveni kartoni: Žderić (drugi žuti) u 88. i Mišić (drugi žuti) u 90.

Šibenik: Nwolokor - – Pecolaj (od 66. Bartulović), Vukorepa, Barač, Šare ( od 59. Slavica) – Plazonić, G.Živković – Collins, Maleš (od 85. Jurić), Alispahić, Solomon.

Cibalia: Matković – Žderić, Zgrablić, Filipović, Crnčević (od 72. Plum -) – Mijoković, Mišić – Baša (od 46. Šimunac ), Vitaić, Dabro (od 59. Rugašević) – Ugrina

---------------------------------------------------------------

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 21:16