NIKAD SLABIJI DINAMO

ŠOKANTAN PRIJELAZNI ROK ZA MODRE Zaradili 20 milijuna eura, ali i ostali bez pola svlačionice

 Damir Krajač/CROPIX

Štuca se zadnjih desetak dana Mehmedu Alispahiću, ali i Nikoli Pokrivaču. Koliko ih se samo puta sjetio Kruno Jurčić od one večeri kad je Mateo Kovačić napustio Međugorje i otišao prema Milanu! A kad Dinamov trener 'jeca’ za dvojicom igrača koji su jesenas bili u drugom, odnosno, trećeme planu, onda je to dovoljan pokazatelj kakav je bio maksimirski prijelazni rok.

Kupovali su Modri i prodavali i prošlih zima, ali nikad dosad svlačionica nije bila opustošena kao tijekom protekloga siječnja. Uvoz je, pak, bio mnogo, mnogo manji. Osim već spomenutog dvojca s početka priče otišli su, kao što je poznato, Vida, Kovačić, Tonel i Calello, sve redom ljudi koji su, više ili manje kvalitetno, igrali Ligu prvaka. Tu je bio i Puljić, koji je također igrao Ligu prvaka, a koji nije među tim najzvučnijim imenima.

Iako je odlazak Matea Kovačića Jurčiću najteže pao, svi su ti igrači imali svoju ulogu i mjesto u planovima Krune Jurčića ili njegovih prethodnika. Zauzvrat su došli Pamić i Husejinović, koji se još nisu nametnuli kao pojačanja, nekoliko juniora te Leko, koji ipak nije novi igrač. Kad se zbroje dolasci i odlasci svlačionicom pod jugom nijedne zime nije prošao takav tornado. Ukupna Dinamova zarada mogla bi biti 20 milijuna eura, nijedne zime dosad nije bila tolika, a Jurčić ne zna kako bi 'zakrpao’ momčad ako su više od dva igrača ozlijeđena.

Znao je Dinamo i ranije prodavati u zimskom prijelaznom roku, recimo, u siječnju je otišao Lovren u Lyon, s priprema u Turskoj otišli su i Pokrivač i Schildenfeld. Međutim, koliko god bili kvalitetni, nisu svi oni bili ključni Dinamovi igrači, treneri su ih uspijevali lako nadoknaditi. Ovoga je puta prijelazni rok bio šokantan, otišli su važni igrači, za mnoge od njih Jurčić još nema i nije dobio zamjenu.

Potpuno atipičan zimski mercato u Dinamu, blagajna je puna, a svlačionica nikad praznija. Naravno, ako dva ili tri mlada igrača 'buknu’ na proljeće, ako se Pamić i Husejinović pokažu pojačanjima, možda se siječanjska trgovina pretvori u pravi potez. Međutim, u ovom trenutku ne doima se baš tako...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 14:29