BROJNE PONUDE

SOUDANI ODLAZI? 'Sretan je u Dinamu, ali tu sigurno nije došao zaključiti karijeru!'

Soudani je sretan u Maksimiru, ali Bože moj, on nije došao tu da bi zaključio karijeru, kaže Džikić
 Ronald Goršić / CROPIX

Dinamo se učvrstio na prvom mjestu, maksimirska priča nudi idealnu sliku. Međutim, kao i svake godine, uvijek je nekako u ovo doba okrenuta ljetnom prijelaznom roku. O mogućim dolascima već smo dosta pisali, isto tako i o odlascima, znano je da sigurno odlazi Alen Halilović u Barcelonu, a po svemu sudeći i Junior Fernandes se vraća u Bayer iz Leverkusena; posudba na ljeto istječe, a obje strane, klupska i igračka nemaju ništa protiv da se raziđu. Jedno ime ipak je u posljednje vrijeme zaintrigiralo kompletni opus događanja u plavoj svlačionici. Radi se o Portugalcu Ivi Pintu. Nakon dobrog početka u plavoj majici, forma i izdanja krenula su prema dolje, ispao je iz udarnih jedanaest, u Koprivnici je igrao samo zbog toga što je stručni stožer želio malo odmoriti “oldtimera” Jerka Leku.

Oko Portugalca su se počele ispredati razne priče, jedna od njih bila jest kako je svom menadžeru kazao: “Molim te, probaj mi na ljeto naći novi klub.” Menadžer se zove Danko Đikić, čovjek koji je u Dinamo svojevremeno doveo Tonela, a u novije vrijeme Soudanija i Limu. Prije neki dan Đikić se uistinu našao na ručku s Pintom, a na istom je bio i Soudani.

- Želim samo kazati da Pinto ni u jednom trenutku nije rekao da želi otići iz Dinama. Dapače, rekao mi je kako mu je u klubu super, da su on i djevojka potpuno zadovoljni u Zagrebu, a sasvim je svjestan da se tijekom sezone događaj usponi i padovi forme. Velika mu je želja osvojiti naslov prvaka - kazao nam je Đikić.

Pinto ima ugovor s Modrima na četiri godine, nije tajna da je u plavi klub došao igrati Ligu prvaka te se preko igranja u plavom dresu adekvatno plasirati u neki jači klub.

- To uopće nije sporno. Naravno da se Pinto iz Dinama želi prodati u neki top klub. Zainteresiranih već ima, ali otići će samo ako se s tim složi Dinamo, odnosno Zdravko Mamić. S tim da vam moram kazati da ponuda za Pinta mora biti takva da “izuva iz cipela”.

Priča Đikić da je slična situacija i sa Soudanijem, alžirskim reprezentativcem.

- Soudani također ima ugovor na četiri godine, na Svjetskom prvenstvu u Brazilu sigurno će igrati u udarnih jedanaest, pa je sasvim logično da će nakon svega imati dobrih ponuda. Ima ih već i sada. Isto tako je jasno da će o njegovim ponudama ovisiti ostanak u modrom klubu, ali opet ponavljam, sve će ovisiti o Dinamu. Soudani je također sretan i zadovoljan boravkom u Maksimiru, ali Bože moj, on nije došao tu da bi zaključio karijeru...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 02:43