MODRI DRAGULJ

SPREMA SE TRANSFER ALENA HALILOVIĆA Zdravko Mamić već obavio razgovore u Italiji?

 Srđan Vrančić/CROPIX

Tih četrdesetak minuta koje je Štimac ponudio Alenu Haliloviću protiv Portugala počelo je davati konkretne rezultate.

Njegovim debijem u Ženevi prije svega je na dobitku hrvatski nogomet. Alen Halilović opravdao je poziv izbornika i dokazao da mu je mjesto među velikima. Na dobitku je i Dinamo jer je dojmljiv nastup utjecao na povećanje reda potencijalnih kupaca koji se formirao ispred Maksimirske 128.

Nakon Intera, oko na Dinamova vunderkinda bacio je i gradski rival AC Milan. Prema pisanju talijanskih medija, “rossoneri” su spremni platiti 15 milijuna eura odštete s opcijom jednogodišnje posudbe Alena Halilovića Dinamu.

Druženje s Volpijem

Koliko ta priča drži vodu, pokazat će vrijeme, ali realno se takav novac za 16-godišnjaka ne može odbiti. A možda je upravo transfer Alena Halilovića na Apeninski poluotok bio razlog službenog puta Zdravka Mamića u Italiju. Naime, DInamov gazda u četvrtak je otišao u Italiju, da bi se vratio uoči utakmice sa Škotskom. Jedino je sigurno da se tamo sastao s bogatim gazdom Rijeke Gabrieleom Volpijem...

Postoji i opcija da je Mamić u susjedstvu tražio kupca za Šimu Vrsaljka od kojega se Jurčić već oprostio na uvodnom druženju s novinarima, otkrivši da klub traži adekvatnu zamjenu za desnog beka. Neki javljaju da su je “modri” pronašli u 32-godišnjem Grku Giorgiosu Seitaridisu, ali saznajemo da od tog posla neće biti ništa.

Prometno je ovih dana i na Kajzerici gdje su doveli Andriju Vukovića. Dosadašnji vratar Splita stigao je s ciljem da uz njega stasa Dominik Picak koji je predodređen za Dinamova vratara u skorijoj budućnosti.

Snaženje Lokomotive

Dinamo će, pak, prijateljske relacije s Lokomotivom potvrditi slanjem Dine Špehara i Petra Mišića u ruke Tome Ivkovića, a na jednogodišnju posudbu u Lokomotivu ide i Zadrov napadač Stipe Perica, koji bi uskoro trebao potpisati za Dinamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 23:58