KVALIFIKACIJE ZA EURO

SRBI BEZ PRAVA NA POGREŠKU Ivanović i društvo protiv Danske spašavaju svoje izglede na Euro

U Glasgowu igraju Škotska i Irska, a Roy Keane je najavio utakmicu - tučnjavom

Najzanimljiviji susret večerašnjih kvalifikacija za EP 2016. odigrat će se na Celtic Parku u Glasgowu, gdje će Škotska ugostiti Republiku Irsku u sklopu skupine D. Za vatrenu uvertiru u susjedski dvoboj pobrinuo se pomoćni trener gostujuće reprezentacije, sveprisutni (otkako je ušao u trenerske vode) Roy Keane. Naime, bivši ratoborni veznjak Manchester Uniteda u srijedu je u Dublinu fizički napao jednog škotskog navijača u hotelu u kojem su odsjeli Irci! Koji mu je, navodno, prišao s njegovom autobiografijom (The Second Half) te tražio potpis što je Roy odbio... I tu je sve počelo jer, opet navodno, između dvojice “šakača” postoji “povijest bolesti”.

Incident je još obavijen velom tajne, no navodno je Keane nakon “ugodnog” razgovora udario, pa oborio navijača. U službenoj izjavi, domaća policija (Gardai) potvrđuje da je istraga u tijeku te se obrađuju i informacija od hitne pomoći koja je stigla na mjesto događaja. Nakon ispitivanja u postaji, Roy Keane je pušten natrag u hotel. Službeno se oglasio i Irski nogometni savez...

- Potaknuti neobjektivnim medijskim praćenjem incidenta, želimo reći da je Roy Keane bio taj koji je pozvao policiju. Izbornik Martin O’Neill te FAI shvaćaju posljedice, no pomoćni trener ima našu punu podršku - stoji u priopćenju FAI-ja koji tvrdi da posjeduje snimku koja će Keanea riješiti svih optužbi. Živi bili pa vidjeli...

Inače, 43-godišnji Roy Keane je upisao 67 nastupa za irsku reprezentaciju u razdoblju između 1991. i 2005. godine, a u studenome 2013. godine imenovan je pomoćnikom Martin O’Neilla, kojem je također pomoćni trener i u engleskom premierligašu Aston Villi.

Na drugom kraju Europe, na brdovitom Balkanu, Srbija se vraća - nogometu. Skandinavci su miroljubiv narod, valjda Danci neće organizirati kakvu letjelicu, pa bi se utakmica skupine I u Beogradu čak mogla i završiti. Pred praznim tribinama, dakako, no s obzirom na stanje u i oko srpske momčadi, možda to i nije toliko loša vijest.

- UEFA je procijenila da se susret između nas i Albanije ne može nastaviti, međutim, kažnjena je samo jedna strana, a to smo mi. Imam dojam da netko ne želi da Srbija nastupi na Europskom prvenstvu. Ali, imam dobar osjećaj da ćemo se ipak kvalificirati u Francusku - poručio je Dick Advocaat, nizozemski stručnjak na klupi Srbije.

U ovom trenutku, Srbiji su nasušno potrebna tri boda ako žele na veliko natjecanje.

- Stalno smo u nekim situacijama kada moramo pobijediti, u cijeloj priči očekujem da konačno proradi naš srpski inat - zaključio je patriotski Nenad Tomović.

Od ostalih večerašnjih utakmica valja izdvojiti lagane zadaće koje imaju Portugal i Njemačka na domaćim terenima protiv Armenije, odnosno debitanta u kvalifikacijama Gibraltara te dvoboj dviju vodećih momčadi u skupini F, Rumunjske i Sjeverne Irske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:34