REALNOST ILI FIKCIJA

Srbiji se sprema novi šamar: Kosovo će nastupiti na Svjetskom prvenstvu?!

 www.kurir-info.rs

Srbiji se sprema novi šamar! Prema pisanju Kurira, nogometna reprezentacija Kosova nastupit će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2014. godine igrati u Brazilu. Navode naših istočnih susjeda, potvrdio je i predsjednik kosovarskog Saveza Fadilj Vokrri.

- Pa to je realnost! Radimo na tome da Kosovo nastupi u kvalifikacijama i ne vidim nijedan razlog da se to ne ostvari. Državu Kosovo je priznala 71 država, od kojih su većina ekonomske, ali i nogometne sile čija je želja da naša reprezentacija bude član UEFA i FIFA - izjavio je Vokrri i pritom otkrio koga bi volio izvući u kvalifikacijskoj skupini:

- Srbiju! To bi umanjilo tenzije jer svrha je nogometa da spaja ljude i države - kaže prvi čovjek kosovarskog nogometa.

Također, Srbi tvrde kako su već obavljeni prvi razgovori na relaciji UEFA - Nogometni savez Kosova kojima su nazočili i brojni albanski tajkuni lobirajući da Kosovo dobije pravo nastupa u kvalifikacijama.

Iako je FIFA neslužbeno dala zeleno svjetlo Kosovu, predsjednik UEFA-e Michel Platini navodno je veliki protivnik ove ideje pa Kosovari priželjkuju njegov poraz na izborima 2011. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:07