OBRAČUN S KRIMINALOM

Srebrić: Ako im se dokaže krivnja klubovi će u niži rang

'Ako istrage i procesi dokažu krivnju, postupit će se prema propisima. To znači vremenske kazne, a u težim okolnostima za pojedince čak isključenje i iz nogometne organizacije'
Zagreb, 041009.Uoci odlaska Hrvatske nogometne reprezentacija na pripreme za utakmicu sa Kazahstanom, Slaven Bilic odrzao je konferenciju za novinare u hotelu Sheraton.Na slici: Zorislav Srebric.Foto: Neja Markicevic /CROPIX
 Neja Markicevic / CROPIX

Uefa danas u 11 sati okuplja izaslanstva zemalja uključenih u aferu namještanja utakmica. U Nyonu će biti i HNS-ov trojac, Zorislav Srebrić, Ivan Brleković i Vlado Iveta.

- Ovisno o informacijama koje ćemo dobiti, sljedeći tjedan u ponedjeljak ili utorak mogao bi biti sastanak Izvršnog odbora HNS-a - kazao je glavni tajnik Srebrić.

Što Kuća nogometa očekuje?

- Kompletnije podatke o predmetu te detelje o tome što se traži od nas. U svakom slučaju dogovor o koordiniranoj akciji Uefe i HNS-a vezano za dio koji se odnosi na događanja u Hrvatskoj.

Koliko je u Rusanovoj 13 sazrijela odlučnost da se obračuna s kriminalom?

- U to nema nikakve dvojbe, takve sumnje postoje samo po vama u tisku. Ako istrage i procesi dokažu krivnju, postupit će se prema propisima. To znači u prvom redu vremenske kazne, a u težim okolnostima za pojedince isključenje iz nogometne organizacije, a za klubove preseljenje u niži rang natjecanja.

Dakle, neki bi mogli letjeti iz nogometa?

- Sigurno.

Bez obzira o kome se radi, neće se dogoditi da se štite pojedinci?

- Neće biti popusta ni za koga. Nema prijekog suda, svaki se postupak mora provesti, međutim kome se dokaže krivnja, taj će i snositi posljedice - zaključio je Srebrić.

Zasad su naznake iz Uefe čvste, na Ženevskom jezeru odlučili su se izgleda ozbiljno obračunati s golemim zlom koje stišće nogomet, treba se nadati da će u tome ostati dosljedni. Stoga je vrlo važno koliko će snažnu poruku danas proslijediti ljudima iz devet nacionalnih saveza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:34