BITKA ZA BRAZIL

ŠTIMČEVA LISTA ZA BELIGIJU I ŠKOTSKU Vraća se Niko Kranjčar, Šime Vrsaljko umjesto Srne

 Drago Sopta / HNS

Igor Štimac u petak je u Uredu HNS-a slao pozive na kontinentalne adrese, napravio je listu od 24 igrača na koje računa za kvalifikacijske utakmice s Belgijom 11. listopada u Zagrebu te Škotskom četiri dana kasnije u Glasgowu. Njima je pridodao i petoricu s naslova predpoziva. No, Štimac, prvi put otkako je izbornik, nije odmah izašao s imenima u javnost. Iako je bilo najavljeno da će se popis tijekom petka pojaviti na web stranici HNS-a, prolongirano je za sljedeći tjedan jer, koliko doznajemo, izbornik nije riješio sve dvojbe.

Radi se o utakmicama goleme težine, Vatrenima trebaju tri boda da bi se osigurali za dodatne kvalifikacije, premda u njih mogu ući i sa slabijim učinkom ako se poklope drugi rezultati. No, dok sudbinu držimo u svojim rukama, nikako ne bismo smjeli dopustiti da nam drugi “kroje kapu”.

Dakle, službenih informacija nema pa baratamo s neslužbenima, ali poprilično pouzdanima. Štimac na popis nije stavio niti jedno novo ime, uzda se poznat kadar, a jasno da za Belgiju ne može računati na Darija Srnu koji ima tri žuta kartona i aktivirat će se za Škotsku, te isključenog Josipa Šimunića. U momčad je vratio Niku Kranjčara, veznjaka čija je izjava “spreman sam za najveće napore” i izbornikova nada da će to pokazati u sljedećim susretima engleskog kluba iz drugog ranga - QPR-a. Nakon dobrog uvoda u sezonu Serie A na listu najbolje nacionalne vrste vratio se Šime Vrsaljko. Što je povezano sa Srnom.

Ante Rebić nakon transfera u Fiorentinu nije zaigrao niti sekundu za novi klub, on je prepušten Niki Kovaču. Štimac je uzeo Bubnjića, treba mu čovjek više u središtu obrane kad nema Šimunića.

Izbornikova izjava iz Beograda “dat ću šansu još nekim mladićima da debitiraju”, nije se mogla obistiniti, to je bilo do kraja bjelodano nakon što su četiri dana kasnije odigrane neke izlučne utakmice. Hrvatska nije sigurna za play-off, nema mogućnosti za veće eksperimente. Želimo vidjeti pravo lice Vatrenih, čvrst ulazak u baraž s mnogo samopouzdanja da će završiti pobjednički. To je reprezentaciji ovog časa silno potrebno.

Na osnovi navedenih informacija procjenujemo da listu 24, možda 25 (Halilović), čine ovi igrači: vratari Pletikosa, Subašić, Krešić; obrana Srna, Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Bubnjić, Schildenfeld, Vida, Strinić; veznjaci: Rakitić, Modrić, Vukojević, Badelj, Kovačić, Perišić, Kranjčar, Ademi; napadači Olić, Mandžukić, Jelavić, Eduardo i Kalinić. Eventualno bi se tu mogao naći Milić, primjerice umjesto Badelja koji je daleko od pravih izdanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:56