NOVI MAMIĆEV POSAO

Stiže nemoralna ponuda, Dinamo prodaje Badelja

U svitanje novog europskog pokušaja otkrili smo kako se u Dinamu hrvaju s ponudama za svog najboljeg igrača
Zagreb, 171209.Stadion Maksimir.Nogometna utakmica Uefine Europske Lige, skupine A, 6. kolo izmedju Dinama i rumunjskog Temisvara.Na slici: Milan Badelj u skoku za loptom.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - “Možda su još bile teške noge na pripremama, ali nije problem samo završnica”. “Imamo mi svojih mana, ali sve to skupa treba svesti na minimum...”, otvarao je dušu novinarima Milan Badelj, analizirao Koper, pozivao publiku na stadion...

No, možda ta ista publika baš njega više neće gledati u Maksimiru. Naime, dok se Dinamov reprezentativac “ispovijedao”, nekih 20-ak metara dalje na stolu Zdravka Mamića za njega su se smiješile tri ponude.

“Zdravko čeka, kako ono vi kažete... Aha, da ga se izuje iz cipela”, rekao je malo kasnije okupljenim novinarima Željko Pakasin, bivši igrač Dinama koji je s Mamićem povezan i kumskim vezama.

O kojim klubovima je riječ Pakasin je, isto tako kumski, šutio. Ali zna se da je Sevilla poslala ponudu odmah nakon završetka sezone, a spominjao se i Leverkusen. No, Nijemci su probleme u veznoj liniji riješili angažmanom Ballacka. Možda je u pitanju Rusija, s obzirom na to da menadžer mladog veznjaka, Dejan Joksimović, gravitira prema tom nogometnom tržištu. Uostalom, on zastupa i Miloša Krasića koji je izgradio ime u moskovskom CSKA.

U svakom slučaju, dok priča o maksimirskoj publici, Badelj možda ni sam nije svjestan da mu je jedna ruka već na putovnici. Odredište? Vjerojatno onamo gdje je ples milijuna veći. Brojke nisu Mamića bacile u trans, ali ako išta zna, onda je to pregovarati.

S druge strane, Badelj kaže da želi “ići utakmicu po utakmicu”. A u Maksimiru mu ih, izgleda, baš puno nije ni ostalo...

A što će biti s Dinamom ako ode? Uz sve poštovanje prema Mamićevu mišljenju o Sammiru, Milan Badelj je ipak duša ovog Dinama. Najbolji igrač, s naglašenom karakternom linijom i iznimnom igračkom inteligencijom. Prodati ga u svitanje novog europskog pokušaja dalo bi potvrdu onima koji “trube” kako u Maksimiru ne postoji rezultatski imperativ. I da će Europa za Dinamo opet biti “na drugom kraju svijeta”...

Umjesto ‘oranja’, oranje na Hitrec Kacijanu

Loš dojam protiv Mladosti iz Petrinje modri će platiti u nedjelju. Umjesto da uživaju u poslasticama koje nudi sudar “oranja” i “furije”, Dinamovi igrači prolijevat će znoj po Hitrec Kacijanu. Zajec im je zakazao trening samo pola sata prije početka finala SP-a.

- Kazna? - pitali smo Zeku.

- Pa, može se i tako protumačiti - bio je pomalo samozatajan trener koji se s popriličnom dozom gorčine osvrnuo na dojam u Petrinji te ponovio prijetnju od prethodnog dana: - Neću im više dati odmor dulji od 24 sata. Previše se opuste.

Zekose ipak malo oraspoložio nakon kolegija liječničke službe.

- Mandžukić je trenirao s nama i protiv Kopra će biti barem na klupi. Ibanez i Dodo bili su na pregledu i nije im ništa.

Protiv Kopra sigurno neće nastupiti Cufre i Šimić. Veliki je upitnik nad Moralesom, ali ne i nad Bišćanom.

- On je bolje i trebao bi igrati - zaključio je Zajec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:43