PROZVANI NAPADAČI

'STVARAMO PRILIKE I POLUPRILIKE, ALI NE ZNAMO ZABITI' Jurčić zabrinut zbog realizacije

 Ivan Klindic / CROPIX

Svakome po bod. Može se upotrijebiti ona klasična nogometna floskula o najpoštenijem rezultatu, iako su Modri imali kontrolu zbivanja i posjed lopte i terena što bi trebalo značiti da su bili poduzetniji. Ali, neće puno žaliti za pobjedom, trofej je ionako već u njihovim vitrinama. Riječanima bi dva boda mogla faliti, ali u nedjelju... Nije moglo više.

Kiša je pala u popodnevnim satima, vjerojatno i oduzela nešto duša, ali atmosfera je bila za odličnu ocjenu. Bolja od nogometa prikazanog na travnjaku, iako je i on bio solidan. Treneri se slažu - Kruno Jurčić:

- Nakon dugo vremena igrali smo u nogometnom ambijentu kakav diže ekipu i igrače. To služi na čast Rijeci, čestitam svim sudionicima i daj Bože da je ovakvih prilika više u HNL-u.

Matjaž Kek slično:

- Ovakva atmosfera i dekor je samo 'cukar’ na torti, to vuče gledatelje na stadion i tome moramo težiti. Navijači, svaka vam čast!

Dinamo se od starta pokušao nametnuti na Kantridi, jasno poručivši da nije došao na “večeru”, ali domaći su potpisali prvu priliku. Kelava je efektnom paradom spasio mrežu nakon udarca Brezovca, baš kao i Mance u 13. minuti nakon velikog promašaja Sammira. Najbolji pojedinac na terenu, Said Husejinović ispremiješao je desnu stranu riječke obrane, nanizao trojicu u slalomu i servirao “bombončić” hrvatskom Brazilcu koji promašuje 120-postotnu šansu.

- Nisam zadovoljan s dvije stvari. Prvo, stvaramo prilike i poluprilike, ali ih ne znamo realizirati. To se ponavlja iz utakmice u utakmicu, a onda se u igrače uvuče nervoza, pa postoji mogućnost da se krene u neizvjesne vode. Drugo, patimo od jednog sindroma, ja bi ga nazvao “dinamovskim”. Moramo pobijediti na svakom travnjaku, ali to nije tako! Ja bih radije da igramo 0:0 kao danas, ali da smo organizirani tijekom svih 90 minuta, nego da minimalno slavimo, a posljednjih deset minuta lutamo po terenu - kazao je Jurčić, ali odmah dodao:

- U globalu sam zadovoljan. Izašli smo na Kantridu s pravim stavom, s gardom kakvog Dinamo stalno treba imati. Smatram da smo kontrolirali tijek susreta, možda ne maksimalno, ali bilo je to jako dobro.

Rijeka je dobro parirala favoritu, obrana je bila na visini zadatka, kao i “fajteri” u veznom redu. Mujanović i Alispahić nisu uspjeli donijeti korisne lopte Benku koji ih je čekao poput Godota. A on se ni u knjizi nije pojavio... Prvo poluvrijeme bilo je bolje od drugog koje je donijelo samo puno trke. Na koncu - nizašto.

- Očekivali smo ovakvu utakmicu, a mislim da je na kraju rezultat realan. Svi znaju da nam je protivnik bila jedna izuzetno kvalitetna ekipa, za parirati Dinamu trebate imati i disciplinu, i moć, i kvalitetu, i hrabrost! Igračima sam već rekao u svlačionici da glave ne smiju biti spuštene, ipak nismo primili gol protiv prvaka države. Trebamo odmah okrenuti misli preko Učke, već u petak nas čeka novi derbi, ovoga puta lokalni. Kroz tjedan moramo napraviti sve da budemo na optimalnoj razini - poručio je riječki Slovenac.

Pula, Zadar doma, pa Kranjčevićeva. Iduća tri kola. Dojam je kako Rijeci Europa ne bi smjela izmaknuti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 17:13