NEPOZVANI GOSTI

ŠUPRAHA ŠOKIRAN 'Huligani pod kapuljačama su bacili sjenu na Split i hrvatski turizam!'

 Vladimir Dugandzic / CROPIX

HNS se i službeno oglasio povodom noćnog 'posjeta' Torcide na večeru sudaca UEFA-e i Hrvatskog nogometnog saveza . U restoran kod Prokurativa upala je grupa od 15-ak mladića te su počeli galamiti i vikati prosvjedujući. Iako policija nije nazočila samom događaju jer su stigli poslije, doznajemo da je nekoliko prosvjednika u jednom trenutku razvuklo transparent s natpisom "UEFA mafija" te su u restoranu zapalili i dvije bengalke.

Na večeri je bio član IO-a HNS-a, Alojzije Šupraha, koji inače nije baš omiljen među navijačkim pukom zbog sukoba s predsjednikom Hajduka Marinom Brbićem proljetos u Dugopolju.

- Zgrožen sam ovim huliganskim činom. Kao i naše goste iz cijele Europe, šokiralo me vidjeti huligane kako pod kapuljačama ulaze u restoran i rade nered, blateći svojim činom imidž Splita i Hrvatske. Može li netko shvatiti razmjere štete koja je učinjena hrvatskom turizmu i posebno gradu Splitu - kakve će poruke i sliku o gradu poslati ti ljudi kada se vrate u svoje zemlje? - pita se Šupraha.

U nastavku teksta na stranicama HNS-a stoji i ovo:

Zahvaljujući diplomatskim naporima rukovodstva Hrvatskog nogometnog saveza, UEFA je dodijelila domaćinstvo seminara futsalskih sudaca upravo Splitu iako je inicijalno zbog veličine grada i prometne povezanosti seminar trebao biti održan u Zagrebu. Rukovodstvo HNS-a je inzistiralo na Splitu kao gradu poznatom po gostoljubivosti i turističkim mogućnostima te gradu poznatom diljem svijeta po sportskim uspjesima. Domaćinstvo ovog seminara trebalo je otvoriti slične mogućnosti Splitu i u budućnosti za različite Uefine, Fifine i druge događaje.

Na seminaru su bili prisutni futsalski suci iz 35 zemalja kao i pet instruktora za futsal iz Švicarske, Španjolske, Italije, Poljske i Hrvatske. Tako je Hrvatski nogometni savez uspio izvan turističke sezone napuniti jedan splitski hotel, a turistički Split ničime nije zaslužio da ga nekoliko huligana na ovakav način ocrni.

Hrvatski nogometni savez ispričava se svim gostima i ujedno ih zamoljava da ne donose sliku o Splitu i Hrvatskoj po ovom huliganskom incidentu.

Također, pozivamo odgovarajuće organe, osobito Ministarstvo unutarnjih poslova, da otkriju počinitelje ovog nasilnog čina i provedu odgovarajuće pravosudne postupke. Hrvatski nogometni savez u svakoj prilici osuđuje nasilno ponašanje i pozivamo relevantne službe grada Splita da učine isto i zaštite imidž Splita kao tolerantnog i gostoljubivog grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. prosinac 2023 15:32