SRAMOTAN POTEZ

ŠVEĐANI PREVARILI OBITELJ TURINA ZA 700.000 KUNA! Supruzi Senki stigao račun za troškove utakmice AIK-a i Dinama

Iako je AIK obećao platiti sve troškove, iz Stockholma je obitelji stigao račun - platite i koreografiju navijača, i troškove Dinama, i kaznu za parking umrlog golmana
 AIK Stockholm facebook

Dva mjeseca nakon dirljivog oproštaja navijača AIK-a od Ivana Turine na prijateljskoj utakmici AIK-a i Dinama na Friends Areni u Stockholmu, iz Švedske je stigao račun.

Možemo samo nagađati kakvo je iznenađenje i šok pretrpjela obitelj Turina kad su shvatili da će im umjesto obećanog ukupnog prihoda s utakmice biti uplaćeno tek nešto više od 40 posto... Preciznije, od 1,374 milijuna švedskih kruna prikupljenih na Friends Areni od prodaje ulaznica i donacija navijača i Ivanovih prijatelja, na račun obitelji trebala bi sjesti točno 600.131 tisuća švedskih kruna!

Uz cifru, bivši klub Ivana Turine poslao je i detaljnu specifikaciju koja sugerira da je AIK naplatio apsolutnu sve što se moglo naplatiti tijekom organizacije utakmice. Možda zvuči bizarno, ali obitelj mora izdvojiti deset tisuća kruna za žute kartone kojima su navijači napravili koreografiju u spomen na preminulog Joju.

Nadalje, parking kazna za vozilo preminulog vrata koje je netko nepropisno parkirao nakon njegove smrti iznosi 900 kruna, a troškovi čarter leta iz Zagreba kojim su na utakmicu stigli prvotimci Dinama, obitelj i prijatelji Ivana Turine, naplaćeni u iznosu od 341.000 kruna, unatoč tome što je AIK javno obznanio da će oni snositi troškove čartera.

Nažalost, tu precizni Šveđani nisu stali... Naplatili su tako noćenje u hotelu za Turinina kuma koji je iz Zagreba stigao kako bi bio spona između kluba i shrvane obitelji, ali i rezervirali 100.000 kruna za troškove selidbe iz Stockholma u Zagreb. No možda najbizarnija stavka troškovnika je 8000 kruna za ručak AIK-ove ekspedicije u Zagrebu, gdje su stigli kako bi ispratili bivšeg suigrača na posljednji počinak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:12