USUSRET DERBIJU

TAJNA MODROG PREPORODA Dinamovci si sve sasuli u lice i sad rešetaju suparnike!

Modri na Poljudu žele nokautirati Hajduk i na terenu najljućeg suparnika potvrditi novi naslov
 Damir Krajac / CROPIX

Nakon šest “komada” kojima je Dinamo napunio mrežu Istri 1961, trener Zoran Mamić je kazao:

- Ovo je Dinamo kakav želimo gledati!

Apsolutno točna konstatacija, svi poklonici plave boje stalno bi željeli vidjeti onakvu raskošnu predstavu svojih ljubimaca kakva je autorizirana u sudaru s dečkima Igora Pamića. Od onih maksimirskih 5:0 protiv Hajduka u Kupu nije se dogodilo da nakon svršetka gledatelji ustanu na noge te pljeskom isprate igrače u svlačionicu. To se dogodilo u nedjelju. Tjedan dana prije Mamićeva momčad također je odigrala odlično i atraktivno, u Koprivnici je napunila mrežu Slavena Belupa, i onda se u suparničkoj mreži zakoprcalo šest golova. U međuvremenu je praktički osigurano i finale Kupa još jednim trijumfom nad Farmaceutima.

Što se tako naglo promijenilo u modroj svlačionici, gdje su Mamićevi dečki tako naglo pronašli motivaciju? U dvije posljednje prvenstvene utakmice igrali su napaljeno kao da su im zadnje u životu, čak je i često kao koala pospani Junior Fernandes iskazivao jaku volju i htijenje.

Sjećate li se što je Zoran Mamić kazao nakon one utakmice odigrane 21. veljače u Kranjčevićevoj? Modri su pobijedili sa 1:0, ali su igrali ispod granice dobrog ukusa.

- Strašno sam razočaran svojom momčadi. Navijači ne zaslužuju ovakav Dinamo. Način na koji su igrali neki naši igrači neprimjeren je i nije dostojan dresa Dinama!

Ni jedan trener u novijoj povijesti modrog kluba nije tako izgrdio svoje igrače. Nisu Modri igrali na razini koja se od njih očekuje ni tjedan dana prije kad su teškom mukom, zahvaljujući prije svega inspiraciji Fernandesa, svladali Split 2:1, a ni na startu proljeća u trijumfu na Drosini protiv Istre 1961 od 3:1 nisu iskazali lice koje bi trebalo razveseliti one koji su im skloni. U derbiju na Kantridi prvo poluvrijeme također je bilo “ajme užasa”, utakmicu je u drugome spasio Halilović, protiv Lokosa u pobjedi 2:1 bilo je “kilavo”...

- Rezultatski dobro prolazimo, ali trebamo popraviti igru - komentirao je Damir Krznar, Mamićev asistent.

Dakle, vratimo se našem pitanju, što ili tko je pokrenuo Dinamo u posljednjih desetak dana, kako su igrači koji su djelovali kao činovnici, koji samo žele odraditi posao, preko noći postali goropadni, željni “krvi”. Sigurno će vam prvo pasti napamet da je “tata” Zdravko Mamić uletio u svlačionicu i svima “skidao sve po spisku”, najavljujući kazne. Je, bio je u svlačionici nakon one utakmice s Hrvatskim dragovoljcem. Ali nije to bio Mamić koji “ubija riječima”, taj posjet bio je “svećeničkog karaktera”.

- Dečki, glave skup, sve će biti dobro, idemo sad igrati bolje, znam da vi to možete - kazao je tada Mamić i nakon toga više nije ulazio u svlačionicu.

Stariji “Mamić očenašek” takvim pristupom nije uspio pokrenuti momčad, jer kao što smo već napisali, ni nakon HD-a momčad - bez obzira na rezultatske uspjehe - nije izgledala bitno bolje. Modre je tako žestoko napalio sastanak koji je s igračima i svojim stručnim stožerom održao Zoran Mamić u predvečerje prvenstvenog sudara sa Slavenom Belupom u Koprivnici. Kako kažu izvori, na tom razgovoru mnogi su jedni drugima sve istresli u lice te su iz svlačionice izašli kao 'izravni potomci Herkula’! Slaven Belupo i Istra 1961 ispali su samo kolateralne žrtve, taj sastanak je zapravo održan kao priprema za vječni derbi s Hajdukom. Modri na Poljudu žele odigrati kao što su igrali u onom srazu koji je završen 5:0 te usred Poljuda što žešće nokautirati Hajduk, na terenu najljućeg suparnika potvrditi novi naslov prvaka.

- Hajduče, čuvaj se!

To je poruka plave svlačionice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 01:32