PRESUDA JE PRAVOMOĆNA

TEMELJEM DOŽIVOTNOG UGOVORA S MAMIĆEM Eduardu zaplijenjen stan u Zagrebu i dva automobila

Zdravko Mamić i Eduardo da Silva potpisali su ugovor prema kojem Eduardo do kraja života mora isplaćivati Mamiću 20 posto svoje zarade
 Davor Pongračić/Ronald Goršić/CROPIX

Hrvatskom nogometnom reprezentativcu Eduardu da Silvi pravomoćnom presudom zaplijenjen stan u Zagrebu te dva automobila i mora platiti dug Mariju Mamiću, na kojeg je njegov otac Zdravko Mamić prebacio poslovanje svoje agencije, kako javlja Dnevnik.hr . Podsjetimo, Zdravko Mamić i Eduardo da Silva potpisali su ugovor prema kojem Eduardo do kraja života mora isplaćivati Mamiću 20 posto svoje zarade.

Eduardov odvjetnik Ivica Crnić vodi još jedan proces kojim žele dokazati da se radi o lihvarskom ugovoru. Ukoliko uspiju u tome, Mario Mamić bi morao Eduardu vratiti sve što je naplatio.

Takvi ugovori problem su domaćeg nogometa. Licencirani menadžeri FIFA-e rade drugačije, kako je za Dnevnik.hr pojasnio i Mario Jurić, glavni tajnik Nogometnog sindikata . U standardnim ugovorima definirano je vrijeme trajanja i iznosi, a maksimalno trajanje ugovora je dvije godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 20:30